TURSKI DESERT IZ TIGANJA Gotov začas, a ukusan kao da ste se trudili satima
Sladak i solačn, ovakav do sada niste jeli, zato najbolje napravite duplu meru.

Za testo:
- 1 čaša griza
- 1,5 šolje tople vode
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica brašna
- 1 pakovanje praška za pecivo
- so
Za sirup:
- 1 čaša šećera
- 1 čaša vode
- 1 kriška limuna
Za punjenje:
- mocarela
- sir čedar
Za dekoraciju:
- pistaći
Priprema
U jednoj posudi pomešajte griz, mlaku vodu, suvi kvasac, šećer i brašno. Mikserom dobro sjedinite pa dodajte prašak za pecivo. Dobro promešajte i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da odstoji 15 minuta, a za to vreme pravite sirup. U šerpicu sipajte šećer i vodu i dobro promešajte. Dodajte kašiku limuna i ostavite da se kuva 5 minuta, zatim skinite sa ringle. Zatim narendajte sireve. U dubljem tiganju, na 2 kapi ulja, pecite polovinu smese za testo, sve dok ne dobije blago zlatnu boju. Ponovite postupak i za drugu polovinu testa. U zasebnom tiganju zagrejte ulje, ubacite pečenu polovinu, pa je pospite rendanim sirevima. Poklopite drugom polovinom testa. Pecite 5 minuta na tihoj vatri. Pečeno testo izrežite na trouglove i preijte pripremljenim, šećernim sirupom. Na kraju, pospite desert mlevenim pistaćima. Bon appetit!
Možda vas zanima:

NEODOLJIVE KARAMEL ŠTANGLICE Nema paljenja rerne, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.

BELI MINJONI Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, prosto se tope u ustima
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

MANASTIRSKI KOLAČ Jednostavan, posan, preukusan i zdrav, ovako ga prave monasi na Hilandaru!
Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.

BATACI NA ŠAMPINJONIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Gurmansko jelo raspametiće i one izbirljive.

ŠARENI RIŽOTO BUDI SVA ČULA Ukućani će ga obožavati, a bićete siti satima
Kremast i lagan, prste da poližete.

POPARA Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi nostalgiju, a savršeno za doručak
Držaće vas dugo sitim.

PALENTA Jednostavno jelo na kome su odrasle generacije, po receptu za početnike
Dodajte sir i kajmak po želji.

PICA TROUGLIĆI Prave se lako, a smažu čim se postave, nema ko ih ne voli!
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Komentari (0)