TURSKI DESERT IZ TIGANJA Gotov začas, a ukusan kao da ste se trudili satima
Sladak i solačn, ovakav do sada niste jeli, zato najbolje napravite duplu meru.
Za testo:
- 1 čaša griza
- 1,5 šolje tople vode
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica brašna
- 1 pakovanje praška za pecivo
- so
Za sirup:
- 1 čaša šećera
- 1 čaša vode
- 1 kriška limuna
Za punjenje:
- mocarela
- sir čedar
Za dekoraciju:
- pistaći
Priprema
U jednoj posudi pomešajte griz, mlaku vodu, suvi kvasac, šećer i brašno. Mikserom dobro sjedinite pa dodajte prašak za pecivo. Dobro promešajte i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da odstoji 15 minuta, a za to vreme pravite sirup. U šerpicu sipajte šećer i vodu i dobro promešajte. Dodajte kašiku limuna i ostavite da se kuva 5 minuta, zatim skinite sa ringle. Zatim narendajte sireve. U dubljem tiganju, na 2 kapi ulja, pecite polovinu smese za testo, sve dok ne dobije blago zlatnu boju. Ponovite postupak i za drugu polovinu testa. U zasebnom tiganju zagrejte ulje, ubacite pečenu polovinu, pa je pospite rendanim sirevima. Poklopite drugom polovinom testa. Pecite 5 minuta na tihoj vatri. Pečeno testo izrežite na trouglove i preijte pripremljenim, šećernim sirupom. Na kraju, pospite desert mlevenim pistaćima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)