KINESKA "SOMOT"TEHNIKA KUVANJA Meso će da bude sočno i mekano kao duša
Ako ste se pitali zašto je meso u kineskim restoranima tako sočno, evo odgovora.
Izuzetno popularan metod kuvanja mesa u Kini, zbog čega dobija baršunastu teksturu. Ova tehnika se naziva "somot" i idealna je za mariniranje malih komada mesa. Zahteva potapanje mesa u kombinaciju skroba. Ovu tehniku možete da koristite za sve vrste mesa, ali je bitno da svaki komad tanko isečete, na komade veličine zalogaja.
"Somot tehnika"
Pripremite srednju posudu pa dodajte soja sos i malo susamovog ulja (začine). Dodajte tanko sečeno meso. Umešajte kašiku po kašiku ulja i kukuruznog skroba pa nastavite da mešate, sve dok marinada ne prekrije meso. Ostavite tako pola sata, a najbolje preko noći u frižideru.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)