POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.

potaž od graška
pixabay

Potrebno je:

  • 200 g graška
  • pola litra pilećeg bujona
  • so
  • biber po potrebi
  • kašičica brašna
  • kašika neutralne pavlake
  • kašičica mirođije
  • pola šnita suve slanine

Priprema:

U pola litra pilećeg bujona stavite grašak. Dodajte so po potrebi, a ako je kocka nema potrebe. Kuvajte 20 minuta do pola sata, ali vodite računa da uvri samo decilitar bujona. Zatim odvojite 5 kašika tečnosti u neku posudu da se prohladi. Grašak ispasirajte štapnim mikserom sa sve bujonom. Pobiberite pa umešajte kašičicu brašna sa kašikom neutralne mlečne pavlake. Polako dodajte u pasirani grašak uz neprestano mešanje. Potom vratite na ringlu, pa umešajte kašičicu isitnjene mirođije i na srednjoj vatri kuvajte 10 minuta uz neprestano mešanje. Po porciji servirajte pola šnita suve slanine. Zatim isecite na sitne kocke pa propržite na suvom tiganju. Sipajte u sredinu tanjira i masnoće od slaninice. Prijatno!

@moja.trpeza Pun boja i ukusa - rolat od povrća Sastojci: 100g tikvica 1 šargarepa 200g krompira 2 jaja So, biber Priprema: Rendajte tikvice, šargarepu i krompir, dodajte začine i jaja, pa dobro promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen papirom i pecite 20 minuta na 180°C. Ostavite da se ohladi, zatim formirajte rolat, odvojite papir i premažite po želji. Uživajte u sočnom i zdravom rolatu! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading