POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo
Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 200 g graška
- pola litra pilećeg bujona
- so
- biber po potrebi
- kašičica brašna
- kašika neutralne pavlake
- kašičica mirođije
- pola šnita suve slanine
Priprema:
U pola litra pilećeg bujona stavite grašak. Dodajte so po potrebi, a ako je kocka nema potrebe. Kuvajte 20 minuta do pola sata, ali vodite računa da uvri samo decilitar bujona. Zatim odvojite 5 kašika tečnosti u neku posudu da se prohladi. Grašak ispasirajte štapnim mikserom sa sve bujonom. Pobiberite pa umešajte kašičicu brašna sa kašikom neutralne mlečne pavlake. Polako dodajte u pasirani grašak uz neprestano mešanje. Potom vratite na ringlu, pa umešajte kašičicu isitnjene mirođije i na srednjoj vatri kuvajte 10 minuta uz neprestano mešanje. Po porciji servirajte pola šnita suve slanine. Zatim isecite na sitne kocke pa propržite na suvom tiganju. Sipajte u sredinu tanjira i masnoće od slaninice. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
POTAŽ OD PEČURAKA Sočno predjelo ukusa koji priča priče
Sočna krem čorba zagrejaće vam organizam u trenu.
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
Komentari (0)