POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo
Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 200 g graška
- pola litra pilećeg bujona
- so
- biber po potrebi
- kašičica brašna
- kašika neutralne pavlake
- kašičica mirođije
- pola šnita suve slanine
Priprema:
U pola litra pilećeg bujona stavite grašak. Dodajte so po potrebi, a ako je kocka nema potrebe. Kuvajte 20 minuta do pola sata, ali vodite računa da uvri samo decilitar bujona. Zatim odvojite 5 kašika tečnosti u neku posudu da se prohladi. Grašak ispasirajte štapnim mikserom sa sve bujonom. Pobiberite pa umešajte kašičicu brašna sa kašikom neutralne mlečne pavlake. Polako dodajte u pasirani grašak uz neprestano mešanje. Potom vratite na ringlu, pa umešajte kašičicu isitnjene mirođije i na srednjoj vatri kuvajte 10 minuta uz neprestano mešanje. Po porciji servirajte pola šnita suve slanine. Zatim isecite na sitne kocke pa propržite na suvom tiganju. Sipajte u sredinu tanjira i masnoće od slaninice. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAZ OD GRAŠKA Mirisna krem čorba raspametiće i one izbirljive
Kao stvorena za hladne zimske dane, ukusa koji priča priče.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)