POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo
Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 200 g graška
- pola litra pilećeg bujona
- so
- biber po potrebi
- kašičica brašna
- kašika neutralne pavlake
- kašičica mirođije
- pola šnita suve slanine
Priprema:
U pola litra pilećeg bujona stavite grašak. Dodajte so po potrebi, a ako je kocka nema potrebe. Kuvajte 20 minuta do pola sata, ali vodite računa da uvri samo decilitar bujona. Zatim odvojite 5 kašika tečnosti u neku posudu da se prohladi. Grašak ispasirajte štapnim mikserom sa sve bujonom. Pobiberite pa umešajte kašičicu brašna sa kašikom neutralne mlečne pavlake. Polako dodajte u pasirani grašak uz neprestano mešanje. Potom vratite na ringlu, pa umešajte kašičicu isitnjene mirođije i na srednjoj vatri kuvajte 10 minuta uz neprestano mešanje. Po porciji servirajte pola šnita suve slanine. Zatim isecite na sitne kocke pa propržite na suvom tiganju. Sipajte u sredinu tanjira i masnoće od slaninice. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAZ OD GRAŠKA Mirisna krem čorba raspametiće i one izbirljive
Kao stvorena za hladne zimske dane, ukusa koji priča priče.
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
POTAŽ KOJI SVIMA USPEVA Zeleno čudo u tanjiru može svako napraviti
Jelo na kašiku koje će se svima dopasti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)