ČIZKEJK SA POMORANDŽAMA Slatkiš bez mane koji pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Fenomenalni kolač u savršenom spoju sa pomorandžama, za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za koru
- 3000 g mlevenog keksa
- 100 ml soka od narandže
- 125 g maslaca
- 150 g keksa sa pomorandžom
Za beli fil
- 500 g neslanog sira za kolače
- 500 g slatke pavlake
- kesica želatina
- kesica krem fiksa
- 250 g prah šećera
- 2 pomorandže
Za voćni fil
- 3 pomorandže
- 250 ml vode
- 6 kašika šećera
- 2 kesice pudinga pd vanile
- 1 dl vode za puding
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa sokom od narandže i maslacem. Na dno kalupa za torte izlijte smesu. Isecite keks na polovine pa ga rasporedite po obodima kalupa. Slatku pavlaku umutite sa kremfiksom. Zasebno umutite sir sa šećerom u prahu. Spojite oboje, a jednu kesicu želatina prelijte sa 4 kašike hladne vode i pustite 10 minuta da nabubri. Želatin zagrejte do tačke ključanja pa sipajte u smesu sa slatkom pavlakom i sirom. Potom sve dobro promešajte. Dve oljuštene i očišćene pomorandže secite na sitne kocke pa dobro promešajte.Preko kore od keksa ravnomerno rasporedite beli fil. Dve pomorandže ogulite i isecite na kocke pa stavite u šerpu i sipajte 2dl vode i 5 kašike šećera. Pustite da provri oko 10-15 minuta, pa kašikom ispasirajte pomorandže. Puding od vanile razmutite u 1dl vode pa dodajte u voće i dobro promešajte. Pustite sat vremena da se prohladi. Preko belog fila rasporedite prohlađen fil. U frižideru ostavite čizkejk bar 3 sata pre služenja. Kolač dekorišite otopljenom čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)