LIMUN KOCKE U savršenom kiselo-slatkom spoju, pravo letnje osveženje
Sočan slatko-kiselkasti kolač postaće vaš novi omiljeni slatkiš.
Potrebno je
Za koru
- 250 g brašna
- 100 g putera
- 70g šećera u prahu
Za fil
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 2 supene kašike brašna
- pola kafene kašike praška za peciov
- 2 supene kašike limunovog soka
- renadana kora jednog limuna
Za pospianje
- malo šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i puter. Smesu utisnite na dno pleha obloženog pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Zasebno umutite jaja, pa dodajte šećer, brašno, prašak za pecivo, sok od limuna i koru. Mutite mikserom sve dok ne dobijete ujednačeni krem. Preko pečene kore prelijte pripremljeni krem pa vratite u rernu. Pecite još 25 minuta. Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)