LIMUN KOCKE U savršenom kiselo-slatkom spoju, pravo letnje osveženje
Sočan slatko-kiselkasti kolač postaće vaš novi omiljeni slatkiš.

Potrebno je
Možda vas zanima:

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.

MAĐARICA Kolač kome je nemoguće odoleti, po receptu starom 20 godina
Za prave ljubitelje čokolade.

KOMISBROT SA ŽELE BONBONAMA Ukusan desert koji će deca obožavati
Drugačiji i sladak, nema ko će mu odoleti,.

MAFIN ČUPAVCI Savršen spoj omiljenih slatkiša u jednom, ukusa koji se ne zaboravlja
Mirisni i sočni, nema ko će im odoleti.
Za koru
- 250 g brašna
- 100 g putera
- 70g šećera u prahu
Za fil
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 2 supene kašike brašna
- pola kafene kašike praška za peciov
- 2 supene kašike limunovog soka
- renadana kora jednog limuna
Za pospianje
- malo šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i puter. Smesu utisnite na dno pleha obloženog pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Zasebno umutite jaja, pa dodajte šećer, brašno, prašak za pecivo, sok od limuna i koru. Mutite mikserom sve dok ne dobijete ujednačeni krem. Preko pečene kore prelijte pripremljeni krem pa vratite u rernu. Pecite još 25 minuta. Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)