BADEM KOLAČ JOŠ BOLJI OD KLASIČNOG Umuti se i zapeče, a prste da poližete
Fenomenalan desert rashladiće vas u trenu.
Potrebno je
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 150 g maslaca
- 3 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g mlevenih badema
- 200 g svežih kajsija (iseckanih)
- prstohvat soli
- vanilin šećer
Priprema:
Umutite maslac i šećer dok ne postane penasto. Dodajte jedno po jedno jaje, neprestano muteći.
Umešajte brašno, prašak za pecivo, mlevene bademe, so i vanilin šećer. Lagano umešajte kajsije.
Sipajte smesu u podmazan kalup za pečenje. Pecite kolač na 180 stepeni oko 30-35 minuta.
Možda vas zanima:
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)