PITA SA PAVLAKOM I KAJSIJAMA Sočna i aromatična, zamirisaće cela kuća
Sočna i preukusna, uzećete parče više.
Potrebno je
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g svežih kajsija
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 200 ml kisele pavlake
- 100 ml ulja
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte kiselu pavlaku i ulje, pa dobro sjedinite. Malo pripremljene smese nanesite na svaku koru. Zatim pospite seckanim kajsijama. Urolajte u oblik štrudle pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)