PITA SA PAVLAKOM I KAJSIJAMA Sočna i aromatična, zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočna i preukusna, uzećete parče više.

pita sa kajsijama
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 500 g svežih kajsija 
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 ml ulja
  • 1 vanilin šećer

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte kiselu pavlaku i ulje, pa dobro sjedinite. Malo pripremljene smese nanesite na svaku koru. Zatim pospite seckanim kajsijama. Urolajte u oblik štrudle pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading