ČOKO KOLAČ SE TOPI U USTIMA U sočnom spoju sa smokvama, nema ko neće uzeti parče više
Ako volite čokoladne kolače, ovaj sa smokvama ćete obožavati.
Potrebno je
- 4 jaja
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 gr šećera
- 2 pudinga od čokolade
- 50 g putera
- 200 g svežih smokava svežih
- 500 ml mleka
Priprema:
Puding skuvajte u mleku i zasladite po nahođenju. Umutite jaja sa šećerom i dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i rastopljenu čokoladu. Manji pleh obložite pek-papirom. U testo sipajte skuvan puding kašiku po kašiku. Smokve operite i odsecite im drške, pa ih uronite u puding i blago pritisnite prstom. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Kad se kolač dobro ohladi, tek tada ga secite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)