MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
Potrebno je
- 3 jaja
- 1 šolja biljnog ulja
- pola šolje šećera
- pola šolje smeđeg šećera
- pola šolje vode
- 1 ½ kašičice ekstrakta vanile
- 2 šolje višenamenskog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- ¾ kašičice soli
- 1 ¼ kašičice mlevenog kardamoma
- 10 svežih smokava
Mrvice:
- pola šolje višenamenskog brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 kašike belog šećera
- 2 kašike smeđeg šećera
- ¼ kašičice cimeta
- 5 kašika rastopljenog putera
- pola šolje seckanih oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, ulje, šećer, vodu i ekstrakt vanile. Dobro umutite, pa ostavite sa strane. Zasebno, u manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i kardamom. Mikserom sjedinite. Zatim, dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i sve lagano mikserom sjedinite. Pleh obložite papirom za pečenje. Smesu preručite u pleh, pa po vrhu poređajte smokve isečenom stranom na gore, u krug. U jednoj posudi umutite brašno, so, prašak za pecivo, so, šećer i cimet dok se ne dobijete kompaktnu smesu. Umešajte otopljeni puter i mešajte viljuškom dok se ne formira mrvica. Onda dodajte orahe. Mrvice pospite preko smokvi i kolača. Pecite oko 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Pustite da se kolač prohladi, pa služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli
Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)