ČOKOLADNE LAZANJE Gotove očas posla, a ukusa koji priča priče, svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač oduševiće i one koji ne vole čokoladu.
Potrebno je
- pakovanje čokoladnog keksa po izboru
- 6 kašika otopljenog putera
- 230 ml krem sira
- 30 g šećera
- dve kašike hladnog mleka
- 350 ml pavlake za šlag
- 2 pakovanja gotovog pudinga od čokolade
- 300 ml hladnog mleka
- 100 g čokoladnih mrvica
Priprema
Sameljite čokoladni keks pa ga sjedinite sa otopljenim puterom. Mesite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Utisnite u kalup i ostavite u frižideru, da se stegne. Zasebno, u posudi umutite krem sir sa 2 kašike mleka i šećerom. U drugoj posudi umutite polovinu pavlake za šlag, pa dodajte smesi. Prelijte preko keksa pa vratite 10 minuta u frižider. U zasebnoj posudi pomešajte puding sa hladnim mlekom i mutite. Prelijte preko fila u kalupu. Vratite u frižider da se prohladi. Premažite čokoladne lazanje ostatkom šlaga i pospite čokoladnim mrvicama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)