POHOVANE BANANE Kineski specijalitet koji ni malo ne zaostaje za onim iz restorana, ukusa koji priča priče
Desert neobičnog ukusa, za one izbirljive.
Potrebno je
- 4 banane
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- malo šećera
- 0,5 dl kisele vode
- 0,5 dl mleka
- 3 kašike brašna
- malo cimeta
- ulje za prženje banana
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaje sa malo šećera. Dodajte ulje, brašno, vodu, mleko i cimet, pa mutite, dok smesa ne postane glatka i malo gušća nego za palačinke. Oljuštite i isecite banane na pola po dužini. Banane umačite u smesu za pohovanje, pa pržite na zagrejanom ulju u tiganju, sve dok ne dobiju zlatno žutu boju. Po dve polovine servirajte na tanjir, pa prelijte toplom čokoladom. Dekorišite pohovane banane kuglama šlaga, sladoleda ili čokoladnim mrvicama. Prijatno!
Možda vas zanima:
POHOVANE BANANE Omiljena poslastica iz azijskog restorana, u savršenom spoju različitih ukusa
Fenomenalan desert koji se uglavnom služi u restoranima azijske kuhinje, otopiće i one izbirljive.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)