ČILI SOS ZA ONE IZBIRLJIVE Ljuta rapsodija ukusa na meksički način, pravićete stalno
Ako volite ljuto i začinjeno, ovaj sos ćete obožavati.
Potrebno je
- ljuta papričica
- 2 kašičice crvene paprike u prahu
- porcija goveđe supe iz kesice
- 3 čena belog luka iseckanog na kockice
- 2 kašičice svežeg ili kima u prahu
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- 1 sitno iseckan crni luk
- kašika brašna
- malo soli
- kašičica braon šećera
- porcija pileće supe iz kesice
- konzerva pasiranog paradajza
- 300 g mlevene govedine
Priprema
U veliku šerpu stavite meso i ostale namirnice. Krčkajte oko sat vremena, na tihoj vatri. Stavite meso i sve namirnice u dovoljno veliki lonac ili šerpu. Neka se krčka na tihoj vatri barem sat vremena. Osnova sosa je gotova, možete da dodate još papričice ili pivo, ako volite baš ljuto. Zatim, prokuvajte sos još pola sata. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆI MAJONEZ Gotov za pola minuta, a daje šmek svakom jelu, prste da poližete
Sočan i slasan, a mnogo zdraviji od kupovnog.
DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem, a nimalo ne zaostaje za onim kupovnim
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
DOMAĆI MAJONEZ Daje draž svakom jelu, a zaboravićete na kupovni, prste da poližete
Mnogo zdraviji od onog kupovnog, a mnogo slasniji.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)