ČILI SOS ZA ONE IZBIRLJIVE Ljuta rapsodija ukusa na meksički način, pravićete stalno
Ako volite ljuto i začinjeno, ovaj sos ćete obožavati.
Potrebno je
- ljuta papričica
- 2 kašičice crvene paprike u prahu
- porcija goveđe supe iz kesice
- 3 čena belog luka iseckanog na kockice
- 2 kašičice svežeg ili kima u prahu
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- 1 sitno iseckan crni luk
- kašika brašna
- malo soli
- kašičica braon šećera
- porcija pileće supe iz kesice
- konzerva pasiranog paradajza
- 300 g mlevene govedine
Priprema
U veliku šerpu stavite meso i ostale namirnice. Krčkajte oko sat vremena, na tihoj vatri. Stavite meso i sve namirnice u dovoljno veliki lonac ili šerpu. Neka se krčka na tihoj vatri barem sat vremena. Osnova sosa je gotova, možete da dodate još papričice ili pivo, ako volite baš ljuto. Zatim, prokuvajte sos još pola sata. Služite toplo. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Daje šmek i sočnost lazanjama i ćuftama, a pravi se maltene sam
Kremast i preukusan, baš kao onaj iz restorana.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Savršen uz ćufte i lazanje, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a daće šmek svakom jelu.
TAJNI SASTOJAK ZA PARADAJZ SOS Nikad se ne biste setili, a skroz utiče na ukus
Trik je jednostavan, a sos će biti savršen.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Super ide uz ćufte i lazanje, a gotov očas posla, nema mu ravnog!
Daće šmek svakom jelu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)