PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g mlevenog mešanog mesa
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • so
  • pola kašičice sode bikarbone
  • pola kašičice bibera

Za preliv

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • pola kašičice soli

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na ulju prodinstajte crni luk, pa dodajte mleveno meso.  Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte oko 20 minuta. Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite 3 kore, pa preko treće nanesite tri kašike fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite korama, pa je isecite na kocke. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so. Prelijte pitu pripremljenim prelivom, tako da uđe između svakog proreza. Ostavite tako pitu 10 minuta. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.  Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading