SARA JO ZNA RECEPT ZA NAJBOLJU PASTU Sočna i kremasta, imaćete osećaj kao da ste u Italiji

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Pevačica i bivša predstavnica Srbije na Evrosongu pre nekoliko godina je u jednoj emisiji podelila recept za ovo sočno jelo. S obzirom na to da je dobar deo života provela u Rimu, ne čudi što se opredelila baš za njihovu kuhinju. Svi koju su probali ovu neodoljivu pastu tvrde da bolju nisu jeli.

pasta sa tikvicama
Shutterstock
Sara Jo Alo! Vladimir Marković
 

Potrebno je

  • 3 tikvice
  • so po želji
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 manji crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 500 ml paradajz pelata
  • 500 g skuvane paste
  • 50 g parmezana za posipanje

Priprema:
Isecite tikvice na manje kockice i posolite. Ostavite tako 10 minuta da ispuste višak vode, pa u dubokom tiganju propržite sitno seckan crni luk. Dodajte seckan beli luk i sve to mešajte dok luk ne omekša. Zatim dodajte oceđene tikvice i sve to nalijte paradajzom. Kuvajte pastu 15 minuta dok tikvice ne omekšaju. Sos servirajte preko skuvane paste, pa odozgo pospite parmezanom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading