TART SA ŠLJIVAMA ZA KIŠNE SEPTEMBARSKE DANE Kolač koji će vas oboriti s nogu, a uspeva svima
Ako volite voćne kolače, ovaj tart ćete obožavati.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SOČNI KOLAČ SA POMORANDŽOM Jednostavan desert osvežiće vas u trenu, kao osmišljen za proleće
Ako volite pomorandže, ovaj kolač ćete obožavati.

BRAUNI SA JAGODAMA Klasik na prolećni način, a gotov za tili čas
Jednostavan desert fenomenalnog ukusa, za prave sladokusce.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.
- 800 g šljiva
- 150 g brašna
- 60 g oljuštenih i obarenih pistaća
- 1 limun
- 120 g šećera
- malo soli
- sladoled od pistaća za posluživanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U blender stavite pistaće pa ih sitno sameljite. Umešajte brašno, rendanu limunovu koru, so, 80 g kockica putera i 0,5 dl hladne vode. Oblikujte loptu, pa je uvijte u streč foliju i stavite u frižideru pola sata. Šljive operite pa ih presecite napola i odstranite im koščice. Ostatak putera otopite u šerpici, dodajte šećer i karamelizujte na srednjoj vatri. Po dnu kalupa rasporedite dobijeni karamel, pa preko poslažite polovine šljiva, sečenom stranom nadole. Testo razvucite u disk debljine 0,5 cm, pa njime prekrijte šljive. Lagano pritisnite testo preko šljiva. Prstima nežno uterajte testo s unutrašnje strane oko ivica do samog dna kalupa i malo ispod šljiva da biste napravili neku vrstu gnezda, kalupa od testa. Pecite tart oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvrnite je na tacnu za posluženje, dekorišite preostalim seckanim pistaćima i služite uz sladoled od pistaća.

POSNI PAŠA LOKUM Ovo voće mu daje posebnu draž, a savršen za sve svečane prilike
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.

POSNE ČOKOLADNE KUGLICE SA MALINOM Brzi slatkiši kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena
Prave se lako, a nestanu sa stola čim se postave.

KOLAČ SA ORASIMA NA VODI Jeftin desert skupog ukusa za dane strogog posta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.

BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.

POSNE KEKS KUGLICE Prave se lako, a smažu brzo, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)