BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
Potrebno je
- 1 kg šljiva
- 4 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 3 šolje brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za posipanje:
- malo šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Dodajte ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Mikserom umutite pa podelite na 2 dela. Jedan deo utisnite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Operite šljive, presecite ih na pola i odstranite im koštice. Izvadite pleh iz rerne pa nanesite polovinu šljiva. Preko sipajte drugu polovinu testa. Smanjite temperaturu na 180 stepeni pa pecite još 30 minuta. Prohlađen kolač secite na kocke i pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
KNEDLA KOLAČ SA ŠLJIVAMA BOLJI OD SVAKE TORTE Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sočan, nećete moći da prestanete da jedete.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)