SOČNI KOLAČ SA KRUŠKAMA Desert koji se pamti, poći će vam voda na usta
Jednostavni desert oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- šolja šećera
- dve i po šolje brašna
- kesica praška za pecivo
- 600 g krušaka
- pola šolje ulja
- 4 jaja
- 180 ml jogurta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, brašno, prašak za pecivo. Potom postepeno dodajte ulje, jaja i jogurt i mutite žicom za testo, dok se ne sjedini. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte testo. Poređajte komadiće kruške. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Pospite šećerom pa služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu
Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.
ČOKOLADNA TORTA SA KRUŠKAMA Izdašna poslastica kao izmišljena za jesen, a ukusa koji priča priče
Ako volite čokoladne torte, ovu sa kruškama ćete obožavati.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
BANOFI PITA Kremasti desert sa bananama koji popravlja dan u trenu, a ukusa koji priča priče
Sočan i izdašan desert, za prave sladokusce.
Komentari (0)