VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu
Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.
Potrebno je
- 250 g mekog brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 ml vode
- 4 jaja
- 6 većih krušaka
- cimet
Priprema:
Rernu upalite na 180 stepeni. U jednoj posudi promešajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet. Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smesa se neće odmah spojiti, morate malo mešati mikserom. Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pek-papirom. Smesu za biskvit izlijte u kalup. Kruške oljuštite i dve izrendajte. Složite oljuštene kruške, a ostale secite napola i ređajte po površini kolača. Ako želite, kruške možete uvaljati u smesu vanilin šećera i cimeta, pa tek onda poslagati po kolaču. Kolač pecite oko 30-40 minuta.
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu
Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
MEDENJACI SA GLAZUROM Starinski slatkiš iz baka Laline kuhinje koji se pojede očas posla
Slatki i neodoljivi, nestaće sa stola čim se postave.
BANOFI PITA Kremasti desert sa bananama koji popravlja dan u trenu, a ukusa koji priča priče
Sočan i izdašan desert, za prave sladokusce.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)