VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.

vilinski točak
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g mekog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 150 ml vode
  • 4 jaja
  • 6 većih krušaka
  • cimet

Priprema:
Rernu upalite na 180 stepeni. U jednoj posudi promešajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet. Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smesa se neće odmah spojiti, morate malo mešati mikserom. Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pek-papirom. Smesu za biskvit izlijte u kalup. Kruške oljuštite i dve izrendajte. Složite oljuštene kruške, a ostale secite napola i ređajte po površini kolača. Ako želite, kruške možete uvaljati u smesu vanilin šećera i cimeta, pa tek onda poslagati po kolaču. Kolač pecite oko 30-40 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading