VILINSKI TOČAK Aromatični voćni desert sa kruškama, nećete moći da se zaustavite na samo 1 parčetu
Sočni kolač sa kruškama raspametiće i one koji ne vole kruške.
Potrebno je
- 250 g mekog brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 ml vode
- 4 jaja
- 6 većih krušaka
- cimet
Priprema:
Rernu upalite na 180 stepeni. U jednoj posudi promešajte brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet. Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smesa se neće odmah spojiti, morate malo mešati mikserom. Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pek-papirom. Smesu za biskvit izlijte u kalup. Kruške oljuštite i dve izrendajte. Složite oljuštene kruške, a ostale secite napola i ređajte po površini kolača. Ako želite, kruške možete uvaljati u smesu vanilin šećera i cimeta, pa tek onda poslagati po kolaču. Kolač pecite oko 30-40 minuta.
Možda vas zanima:
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
MEDENO SRCE Desert skupog ukusa od jeftinih sastojaka koji odlično ide uz čaj ili kafu
Fenomenalni kolač sa džemom pogodan je i za dane posta.
STARINSKA ŠUSTER PITA Sve domaćice u Jugoslaviji su znale recept, jeftina i izdašna
Starinska poslastica sa džemom podsetiće vas na bakinu kuhinju i stara vremena.
JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
Komentari (0)