GURABIJE Sočni slatkiš koji su sve bake znale da prave, a svi vole da ga jedu, donosi duh Dalekog istoka

Ivana Pavlović

09:05

Slatki kutak 0

Mekane i sočne, nema ko vam neće tražiti parče više.

gurabije
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g brašna
  • 2 jaja 
  • 2 čaše od 2dl ulja
  • 2 kesice vanilinog šećera 
  • jedna kesica praška za pecivo
  • jedna čaša kiselog mleka

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite šećere i jaja. Postepeno sipajte i ulje i mutite sve dok lepo ne sjedinite smesu. Dodajte kiselo mleko, prašak za pecivo i nešto brašna. Kako smesa postaje gušća, mutite je varjačom. Napravite loptice od testa, malo veće od jednog oraha, pa ih lagano razvucite oklagijom. Poređajte na pleh obložen pek-papirom. Pecite gurabije 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading