MAKARONSI Neodoljivi desert zbog koga ćete imati osećaj da ste u Parizu, ukusa koji priča priče
Slatki "sendvičići" oduševiće vas na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 210 g šećera u prahu
- 95 g bademovog brašna
- 1 kašičica soli
- 3 belanca
- 50 g granuliranog šećera
- polovina kašičice ekstrakta vanile
- 2 kapi roze gel boje za hranu
Za punjenje
- 230 g neslanog putera
- 360 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 kašike guste pavlake
Napomena: Navedena količina dovoljna je za 30 makaronsa.
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer u prahu, bademovo brašno i polovinu kašičice soli pa umutite mikserom, na najmanjoj brzini. U zasebnoj posudi umutite belanca i preostalu polovinu kašičice soli, dok ne dobijete penu. Dodajte granulirani šećer dok se potpuno ne sjedini. Mutite dok ne dobijete čvrstu smesu. Umešajte vanilu pa mutite dok se smesa ne sjedini. Sipajte boju za hranu pa nastavite da mutite. U kesu sa okruglim vrhom stavite testo. Na pleh obložen pek papirom ređajte makaronse u krugovima od 3 cm, na razmaku od najmanje 2 cm. Pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat, dok se ne osuše. Pecite 17 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Kad se podignu i zalepe za papir znaćete da su gotovi. U jednoj posudi umutite puter dok ne postane svetao. Zatim pospite šećerom u prahu pa mutite dok smesa ne postane kompaktna. Umešajte vanilu pa mutite, a potom dodajte pavlaku, kašiku po kašiku. Mutite dok se smesa ne sjedini. Puter krem sipajte u kesu sa okruglim vrhom. Na jednu koru makaronsa nanesite kašičicu krema. Poklopite je drugom korom, da dobijete sendvič. Ponovite postupak i za preostalih 29 makaronsa. Ostavite 24 sata, u hermetički zatvorenoj posudi, da se dobro stegne. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima
Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
OSETITE PRAVI UKUS KIKIRIKIJA Neprevaziđena poslastica koju svi vole pravi se za tili čas
Svima je jedna od omiljenih poslastica.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)