NEODOLJIVI ORAŠČIĆI Preukusni kolačići interesantnog izgleda koje će deca obožavati
Najbolje stavite odmah duplu meru.

Potrebno je:
- ½ šolje (od 200 ml) šećera u prahu
- 1 jaje
- 125 g putera
- 10 ml kiselog mleka
- 3 šolje brašna
- Prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
Za fil:
- 1 šolja mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- 125 g putera
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter, kiselo mleko, prstohvat soli i vanilin šećer. Promešajte pa dodaje brašno. Umesite meko testo, pa od njega pravite loptice veličine lešnika. U kalup za oraščiće stavite smesu. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Polovinu mleka ugrejte sa kristal šećerom, pa dodajte preostalu količinu mleka i brašna. Lagano mešajte sve dok se ne zgusne. Zasebno, umutite omekšali puter sa šećerom u prahu, pa umešajte vanilin šećer, kakao, pa dodajte malo po malo ohlađenog fila uz neprestano mešanje. Pripremljenim filom punite hladne oraščiće, pa spajajte po dva da dobijete ceo orah. Pustite da odstoje preko noći da omekšaju.
Možda vas zanima:

MAKARONSI Neodoljivi desert zbog koga ćete imati osećaj da ste u Parizu, ukusa koji priča priče
Slatki "sendvičići" oduševiće vas na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

KAROT MAFINI Drugačiji i posebni, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Sočni i slatki, otopićete se od miline.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)