NEODOLJIVI ORAŠČIĆI Preukusni kolačići interesantnog izgleda koje će deca obožavati

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Najbolje stavite odmah duplu meru.

oraščići
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • ½ šolje (od 200 ml) šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 125 g putera
  • 10 ml kiselog mleka
  • 3 šolje brašna
  • Prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer

Za fil:

  • 1 šolja mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika brašna
  • 125 g putera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike kakaoa

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter, kiselo mleko, prstohvat soli i vanilin šećer. Promešajte pa dodaje brašno. Umesite meko testo, pa od njega pravite loptice veličine lešnika. U kalup za oraščiće stavite smesu. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Polovinu mleka ugrejte sa kristal šećerom, pa dodajte preostalu količinu mleka i brašna. Lagano mešajte sve dok se ne zgusne. Zasebno, umutite omekšali puter sa šećerom u prahu, pa umešajte vanilin šećer, kakao, pa dodajte malo po malo ohlađenog fila uz neprestano mešanje. Pripremljenim filom punite hladne oraščiće, pa spajajte po dva da dobijete ceo orah. Pustite da odstoje preko noći da omekšaju.

Komentari (0)