OSETITE PRAVI UKUS KIKIRIKIJA Neprevaziđena poslastica koju svi vole pravi se za tili čas
Svima je jedna od omiljenih poslastica.
Kikiriki bajadera
Sastojci:
300 g šećera
2 dl vode
200 g margarina
300 g mlevenog kikirikija bez soli
300 g posnog mlevenog keksa
50 g tamne čokolade ili 2 kašike kakaoa
Za preliv:
150 g čokolade
malo ulja
Priprema:
Šećer i vodu kuvajte 4-5 minuta, dodajte posni margarin i sačekajte da se rastopi, pa zatim dodajte kikiriki i keks postepeno i izmešajte da se dobije sjedinjena masa srednje gustine. Od smese odvojiti 1/3 i umešati 50 g istopljene čokolade ili kakao. Svetlu smesu podelite na 2 jednaka dela. Manji plitki pleh obložite providnom folijom, sipajte jedan deo svetle smese, poravnajte i dobro pritisnite da se masa stegne. Preko svetle mase sipajte tamni deo smese, isto pritiskajte i poravnajte, pa na kraju na isti način preko tamne mase nanesite drugi svetli deo smese. Za preliv, čokoladu istopite sa malo ulja i prelijte ohlađenu bajaderu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
NAJUKUSNIJI DESERT SA JAGODAMA Samo pomešajte sastojke, urolajte i dobićete prekrasnu poslasticu
Oduševiće sve koji vole ovo voće.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)