ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana
Jesenji rolat za prave sladokusce.
Potrebno je
- 4 jaja
- 1,5 šolja (od 250 ml) izgnječene bundeve
- 1,5 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 1 vanilin šećer
- pola kašičice soli
Za fil:
- 300 g kremastog sira
- pola margarina
- pola šolje šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite bundevu pa skuvajte da omekša, a onda je izgnječite. U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U zasebnoj posudi umutite cela jaja, dodajte oba šećera i mutite dok smesa ne bude penasta. Dodajte izgnječenu bundevu i izmešajte. Dodajte mešavinu s brašnom i izmešajte kašikom. Smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa stavite preko koru tako da papir bude gore. Zatim, sklonite papir i urolajte koru. Ostavite da se prohladi. Za fil, umutite krem sir s oba šećera i margarinom da se dobije kompaktna smesa. Odmotajte koru i nafilujte, pa ponovo urolajte. Stavite rolat u frižider da se stegne. Pre služenja pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)