ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana
Jesenji rolat za prave sladokusce.
Potrebno je
- 4 jaja
- 1,5 šolja (od 250 ml) izgnječene bundeve
- 1,5 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 1 vanilin šećer
- pola kašičice soli
Za fil:
- 300 g kremastog sira
- pola margarina
- pola šolje šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite bundevu pa skuvajte da omekša, a onda je izgnječite. U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U zasebnoj posudi umutite cela jaja, dodajte oba šećera i mutite dok smesa ne bude penasta. Dodajte izgnječenu bundevu i izmešajte. Dodajte mešavinu s brašnom i izmešajte kašikom. Smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa stavite preko koru tako da papir bude gore. Zatim, sklonite papir i urolajte koru. Ostavite da se prohladi. Za fil, umutite krem sir s oba šećera i margarinom da se dobije kompaktna smesa. Odmotajte koru i nafilujte, pa ponovo urolajte. Stavite rolat u frižider da se stegne. Pre služenja pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
ALEKSANDRIN LIJA KOLAČ SA BUDEVOM OBOŽAVAJU DECA Mekan kao duša i sočan, za sve prilike
Napravite ovaj neodoljivi jesenji desert sa bundevom po receptu Aleksandre Stupar iz Zrenjanina
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
NEODOLJIVE KOKOS BOMBICE Sitni kolači kao osmišljeni za slavsku trpezu, naprave se brzo, a pojedu još brže
Slatki zalogajčići osvajaju od prvog zalogaja, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
DOMAĆI RATLUK OD LEŠNIKA Savršeno ide sa šoljicom kafe, za prave sladokusce
Fenomenalan slatkiš pogodan i za svečene prilike i slavsku trpezu.
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
Komentari (0)