ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana
Jesenji rolat za prave sladokusce.
Potrebno je
- 4 jaja
- 1,5 šolja (od 250 ml) izgnječene bundeve
- 1,5 šolja brašna
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 1 vanilin šećer
- pola kašičice soli
Za fil:
- 300 g kremastog sira
- pola margarina
- pola šolje šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite bundevu pa skuvajte da omekša, a onda je izgnječite. U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U zasebnoj posudi umutite cela jaja, dodajte oba šećera i mutite dok smesa ne bude penasta. Dodajte izgnječenu bundevu i izmešajte. Dodajte mešavinu s brašnom i izmešajte kašikom. Smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa stavite preko koru tako da papir bude gore. Zatim, sklonite papir i urolajte koru. Ostavite da se prohladi. Za fil, umutite krem sir s oba šećera i margarinom da se dobije kompaktna smesa. Odmotajte koru i nafilujte, pa ponovo urolajte. Stavite rolat u frižider da se stegne. Pre služenja pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
ROLAT S BANANAMA SE TOPI U USTIMA Nema paljenja rerne, a savršeno ide uz kafu
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)