ROLAT SA BUNDEVOM Očaravajući jesenji desert mekan kao duša, za savršen početak dana

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Jesenji rolat za prave sladokusce.

rolat sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jaja
  • 1,5 šolja (od 250 ml) izgnječene bundeve
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kesica cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • pola kašičice soli

Za fil:

  • 300 g kremastog sira
  • pola margarina
  • pola šolje šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite bundevu pa skuvajte da omekša, a onda je izgnječite. U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U zasebnoj posudi umutite cela jaja, dodajte oba šećera i mutite dok smesa ne bude penasta. Dodajte izgnječenu bundevu i izmešajte. Dodajte mešavinu s brašnom i izmešajte kašikom. Smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa stavite preko koru tako da papir bude gore. Zatim, sklonite papir i urolajte koru. Ostavite da se prohladi. Za fil, umutite krem sir s oba šećera i margarinom da se dobije kompaktna smesa. Odmotajte koru i nafilujte, pa ponovo urolajte. Stavite rolat u frižider da se stegne. Pre služenja pospite šećerom u prahu. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading