SUVE KIFLICE SA ORASIMA Savršeno idu uz čaj ili kafu, a vraćaju u dane detinjstva
Neodoljive i slatke, podsetiće vas na stara vremena i bakinu kuhinju.
Potrebno je
- 16 belanaca
- rendana kora pola limuna
- 500 g seckanih ili mlevenih oraha
- 1 kg šećera
- malo brašna
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
U jednoj posudi pomešajte šećer, belanca i limunovu koru. Stavite na šporet i mešajte dok se šećer ne otopi, pa sklonite sa ringle i prebacite u drugu posudu.Dodajte preostala belanca pa promešajte. Na pobrašnjenoj radnoj površini zamesite testo, koje se neće lepiti za ruke. Oblikujte male valjke pa ih savijte kao potkovicu. Zatim ih pospite mlevenim orasima. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Prohlađene kiflice pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM Jeftina poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Fenomenalan desert budi sva čula, a priprema je jednostavna.
CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
DESERTI SA DŽEMOM Mekani kao duša, a tope se u ustima, biramo samo one najbolje
Sočne krofne, čuvena torta ili starinske knedle, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
ŠAPICE Starinski kolačići za prave sladokusce, po receptu iz bakine kuhinje
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
Komentari (0)