NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo

Jelena Vukelić

16:04

Slatki kutak 0

Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana

bakin kolač
Shutterstock

Sastojci: 

250 gr masti

200 gr šećera
tri jaja
jedna šoljica mleka (100 ml)
kora od limuna (narandže)
800 gr brašna
jedan  prašak za pecivo
 

Priprema

Umutiti dobro mast pa dodati šećer, jaja, mleko koru od limuna i prašak za pecivo i brašno. Umestiti  testo. Kidati loptice i peći u prethodno podmašćenom kalupu za galete na umerenoj vatri. 

Pečenje galeta u kalupu: zagreje se jedna strana, stavi se po kuglica testa na svako srce i  odmah se okrene kalup sa testom  da se greje druga strana. Posle 7-8 sekundi se proveri kako je pečeno , dopeče ako treba još i vadi iz kalupa. Vrlo brzo ide. 

Naravno, da može isto testo i u drugim kalupima samo treba probati. Ovaj još uvek funkcioniše i to na šporetu na plin. 

Može da se peče i na rebrastom tosteru!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading