NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
Sastojci:
250 gr masti
200 gr šećera
tri jaja
jedna šoljica mleka (100 ml)
kora od limuna (narandže)
800 gr brašna
jedan prašak za pecivo
Priprema
Umutiti dobro mast pa dodati šećer, jaja, mleko koru od limuna i prašak za pecivo i brašno. Umestiti testo. Kidati loptice i peći u prethodno podmašćenom kalupu za galete na umerenoj vatri.
Pečenje galeta u kalupu: zagreje se jedna strana, stavi se po kuglica testa na svako srce i odmah se okrene kalup sa testom da se greje druga strana. Posle 7-8 sekundi se proveri kako je pečeno , dopeče ako treba još i vadi iz kalupa. Vrlo brzo ide.
Naravno, da može isto testo i u drugim kalupima samo treba probati. Ovaj još uvek funkcioniše i to na šporetu na plin.
Može da se peče i na rebrastom tosteru!
Možda vas zanima:
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Gotov za par minuta, a biće svež i do 7 dana
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
GALETE OD KROMPIRA SE TOPE U USTIMA Sa merama na šolje, a gotove za 15 minuta
Služite uz prženu slaninu ili kiselu pavlaku.
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)