OBRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA Neodoljivi voćni desert raspametiće i one izbirljive, nema ko će ostati na jednom parčetu

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan slatkiš ukusa koji se pamti.

obrnuti kolač sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja sobne temperature
  • 150 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 70 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 3 jabuke
  • 3 kašike šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite jaja sa šećerima pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Ponovo umutite mikserom pa umešajte otopljeni maslac u mutite. Zatim oljuštite jabuke pa ih secite na kockice. Kalup obložite pek papirom. Rasporedite jabuke pa ih pospite šećerom i cimetom. Dobro promešajte pa prelijte prethodno umućenom smesom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skinite kalup sa gotovog kolača pa ga okrenite na drugu stranu i vratite još 3 minuta, da kolač dobije hrskavu zlatnu koricu. 

@moja.trpeza Sočne čokoladne bombice Sastojci: 100g cornfleksa 200g petit keksa 50g urmi 1 banana Čaša mleka 50g višanja 2 kašičice kakaa Priprema: U posudu stavite petit keks, cornfleks, urme i mleko, pa sve blendirajte. Dodajte kakao i dobro sjedinite smesu. Formirajte loptice, punite ih višnjama i uvaljajte u preostali cornfleks. Stavite na tanjir, ukrasite po želji i ostavite da se ohlade. Uživajte u brzom i jednostavnom receptu! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #fyppppppppppppppppppppppp #viral #viralvideo #viraltiktok #kitchen #recepie #sweet ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading