OBRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA Neodoljivi voćni desert raspametiće i one izbirljive, nema ko će ostati na jednom parčetu
Fenomenalan slatkiš ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 3 jaja sobne temperature
- 150 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 70 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g rastopljenog maslaca
- 3 jabuke
- 3 kašike šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite jaja sa šećerima pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Ponovo umutite mikserom pa umešajte otopljeni maslac u mutite. Zatim oljuštite jabuke pa ih secite na kockice. Kalup obložite pek papirom. Rasporedite jabuke pa ih pospite šećerom i cimetom. Dobro promešajte pa prelijte prethodno umućenom smesom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skinite kalup sa gotovog kolača pa ga okrenite na drugu stranu i vratite još 3 minuta, da kolač dobije hrskavu zlatnu koricu.
Možda vas zanima:
MIRISNI KOLAČ SA JABUKAMA Sve se pomeša i peče, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan!
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
BRZI KOLAČ SA JABUKAMA Jednostavni desert od sastojaka koje već imate u kući, a bolji niste jeli
Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)