OBRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA Neodoljivi voćni desert raspametiće i one izbirljive, nema ko će ostati na jednom parčetu
Fenomenalan slatkiš ukusa koji se pamti.
Potrebno je:
- 3 jaja sobne temperature
- 150 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 70 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g rastopljenog maslaca
- 3 jabuke
- 3 kašike šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite jaja sa šećerima pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Ponovo umutite mikserom pa umešajte otopljeni maslac u mutite. Zatim oljuštite jabuke pa ih secite na kockice. Kalup obložite pek papirom. Rasporedite jabuke pa ih pospite šećerom i cimetom. Dobro promešajte pa prelijte prethodno umućenom smesom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skinite kalup sa gotovog kolača pa ga okrenite na drugu stranu i vratite još 3 minuta, da kolač dobije hrskavu zlatnu koricu.
Možda vas zanima:
MIRISNI KOLAČ SA JABUKAMA Sve se pomeša i peče, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan!
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
BRZI KOLAČ SA JABUKAMA Jednostavni desert od sastojaka koje već imate u kući, a bolji niste jeli
Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)