OBRNUTI KOLAČ SA JABUKAMA Neodoljivi voćni desert raspametiće i one izbirljive, nema ko će ostati na jednom parčetu
Fenomenalan slatkiš ukusa koji se pamti.

Potrebno je:
- 3 jaja sobne temperature
- 150 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 70 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g rastopljenog maslaca
- 3 jabuke
- 3 kašike šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mikserom umutite jaja sa šećerima pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Ponovo umutite mikserom pa umešajte otopljeni maslac u mutite. Zatim oljuštite jabuke pa ih secite na kockice. Kalup obložite pek papirom. Rasporedite jabuke pa ih pospite šećerom i cimetom. Dobro promešajte pa prelijte prethodno umućenom smesom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skinite kalup sa gotovog kolača pa ga okrenite na drugu stranu i vratite još 3 minuta, da kolač dobije hrskavu zlatnu koricu.
Možda vas zanima:

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.

ČOKOLADNI PUDING ZA PRAVO UŽIVANJE Jednostavni desert koji se topi u ustima
Kremast i lagan, super za dolazak iznenadnih gostiju.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)