NEODOLJIV ČOKOLADNI SUFLE Lagan dezert u kome ćete uživati bez griže savesti, a recept ne može biti jednostavniji
Uživajte u ovom ukusnom čokoladnom sufli koji se topi u ustima...
Evo jednostavnog recepta za čokoladni sufle:
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade (po mogućstvu 70%)
- 50 g neslanog maslaca
- 50 g šećera
- 3 jaja (odvojena žumanca i belanca)
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 2 kašičice brašna
- prstohvat praška za pecivo (po želji, za malo više vazdušastosti)
- maslac i šećer za podmazivanje kalupa
Priprema:
Podmažite četiri male sufle čaše ili jedan veći kalup maslacem i pospite šećerom da se sufle ne zalepi tokom pečenja. U manjoj posudi otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj pećnici, povremeno mešajući. Kad se otopi, sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
U velikoj činiji pomešajte žumanca, šećer i vanilu, pa ih dobro umutite dok ne postanu svetla i penasta. U smesu sa žumancima dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro promešajte.
U drugoj činiji, sa prstohvatom soli, umutite belanca dok ne postanu čvrsti vrhovi. Dodajte pola umućenih belanaca u čokoladnu smesu, pažljivo mešajući. Zatim, dodajte preostale belance i brašno, i nežno sjedinite sve sastojke, vodeći računa da ne spustite belanca.
U smesu prebacite u pripremljene kalupe, pazeći da ostavite malo prostora do vrha. Stavite kalupe u prethodno ugrejanu rernu na 190°C i pecite 12-15 minuta, dok sufle ne narastu i ne dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite odmah dok su još topli. Po želji, pospite šećerom u prahu ili dodajte kuglu sladoleda.
Uživajte u ovom ukusnom čokoladnom sufli koji se topi u ustima!
Bonus video:
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
NEODOLJIVI SUFLE U SPOJU SA VOĆEM Mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Fenomenalni desert gotov za 20 minuta osvojiće i one, koji ne vole slatko.
SUFLE Klasik francuske kuhinje koji je osmislio kuvar ljubavnice Luja XV, a mekan kao duša
Desert koji se topi u ustima, a pravi se brzo i lako.
LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)