NEODOLJIV ČOKOLADNI SUFLE Lagan dezert u kome ćete uživati bez griže savesti, a recept ne može biti jednostavniji
Uživajte u ovom ukusnom čokoladnom sufli koji se topi u ustima...

Evo jednostavnog recepta za čokoladni sufle:
Možda vas zanima:

ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI SUFLE U SPOJU SA VOĆEM Mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Fenomenalni desert gotov za 20 minuta osvojiće i one, koji ne vole slatko.

SUFLE Klasik francuske kuhinje koji je osmislio kuvar ljubavnice Luja XV, a mekan kao duša
Desert koji se topi u ustima, a pravi se brzo i lako.

LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade (po mogućstvu 70%)
- 50 g neslanog maslaca
- 50 g šećera
- 3 jaja (odvojena žumanca i belanca)
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 2 kašičice brašna
- prstohvat praška za pecivo (po želji, za malo više vazdušastosti)
- maslac i šećer za podmazivanje kalupa
Priprema:
Podmažite četiri male sufle čaše ili jedan veći kalup maslacem i pospite šećerom da se sufle ne zalepi tokom pečenja. U manjoj posudi otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj pećnici, povremeno mešajući. Kad se otopi, sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
U velikoj činiji pomešajte žumanca, šećer i vanilu, pa ih dobro umutite dok ne postanu svetla i penasta. U smesu sa žumancima dodajte otopljenu čokoladu i sve dobro promešajte.
U drugoj činiji, sa prstohvatom soli, umutite belanca dok ne postanu čvrsti vrhovi. Dodajte pola umućenih belanaca u čokoladnu smesu, pažljivo mešajući. Zatim, dodajte preostale belance i brašno, i nežno sjedinite sve sastojke, vodeći računa da ne spustite belanca.
U smesu prebacite u pripremljene kalupe, pazeći da ostavite malo prostora do vrha. Stavite kalupe u prethodno ugrejanu rernu na 190°C i pecite 12-15 minuta, dok sufle ne narastu i ne dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite odmah dok su još topli. Po želji, pospite šećerom u prahu ili dodajte kuglu sladoleda.
Uživajte u ovom ukusnom čokoladnom sufli koji se topi u ustima!
Bonus video:

BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Sočan i sladak, a uspeva i početnicima u kuhinji
Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.

PESAK TORTA Fenomenalna nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.

PITA SA MAKOM Još je bolja od štrudle, a zamirisaće cela kuća
Savršena za sve prilike, za prave sladokusce.

POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

POSNE OBLANDE SA ČOKOLADOM Starinski slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa
Slatke, a posne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)