FENOMENALNE LEŠNIK KOCKE Desert koji osvaja od prvog zalogaja, za prave sladokusce
Savršeni spoj ukusa u desertu koji se pamti.
Potrebno je:
Za kore:
- 6 Jaja
- 150 g šećera
- 150 g mlevenih lešnika
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike praška za pecivo
Za fil:
- 500 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 200 g šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 100 g mlevenih lešnika
- Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca mutite sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Žumanca dodajte jedno po jedno, uz neprestano mućenje. Zasebno, u posudi pomešajte mlevene lešnike, brašno, kakao i prašak za pecivo. U smesu sa jajima polako umešajte sve sastojke. Smesu podelite na dva dela pa ispecite dve kore, oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se ohlade. U jednoj šerpi pomešajte mleko, brašno i šećer, pa kuvajte na srednjoj vatri uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre pa umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se potpuno ne otopi. Zatim, pustite da se fil prohladi, pa zatim dodajte puter i mlevene lešnike. Umutite dobro. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Prvu koru premažite polovinom fila, pa preko nanesite drugu koru i premažite ostatkom fila. Onda prelijte kolač čokoladnom glazurom, pa ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
BOJANINE LEŠNIK KOCKE OSVOJIĆE SVE SLADOKUSCE Mekane i sočne, a tope se u ustima
Napravite ovaj sočni dezert po receptu Bojane Čikarić, iz okoline Lešnice
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)