ČOKOLADNI ČIZKEJK SA NES KAFOM Kremasto savršenstvo za koje ne trebate da palite rernu!

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Savršen spoj deserta i omiljenog napitka.

čizkejk sa kafom
Shutterstock

Potrebno je:

Podloga:

  • 200 g keksa
  • 1 kašika gorkog kakaa
  • 60 g rastopljenog putera
  • 50 ml jake kafe

Fil:

  • 2 kašike instant kafe
  • 70 g šećera
  • 60 g kukuruznog skroba
  • 400 ml mleka
  • 200 ml zaslađene pavlake za šlag
  • 100 g crne čokolade

Preliv:

  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike instant kafe
  • 2 kašike vode

Za posipanje:

  • kakao po ukusu

Priprema:

Keks usitnite pa pomešajte sa kakaom, otopljenim puterom i kafom da dobijete homogenu smesu. Izlijte u kalup obložen pek papirom pa ostavite u frižideru da se stegne. Zagrejte mleko sa šećerom i instant kafom pa dodajte kukuruzni skrob razmućen u malo hladnog mleka. Mešajte dobro sve dok se fil ne zgusne. Zatim skinite sa vatre i dodajte sitno seckanu crnu čokoladu dok se skroz ne otopi. Pustite da se fil malo ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku za šlag pa je pažljivo umešajte u ohlađeni fil. Zatim fil rasporedite preko podloge od keksa i ostavite u frižideru nekoliko sati.Zagrejte šećer, instant kafu i vodu pa pustite da se ohladi. Tortu prelijte pripremljenim prelivom i pospite kakaom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading