ČOKOLADNI ČIZKEJK SA NES KAFOM Kremasto savršenstvo za koje ne trebate da palite rernu!
Savršen spoj deserta i omiljenog napitka.
Potrebno je:
Podloga:
- 200 g keksa
- 1 kašika gorkog kakaa
- 60 g rastopljenog putera
- 50 ml jake kafe
Fil:
- 2 kašike instant kafe
- 70 g šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 400 ml mleka
- 200 ml zaslađene pavlake za šlag
- 100 g crne čokolade
Preliv:
- 2 kašike šećera
- 2 kašike instant kafe
- 2 kašike vode
Za posipanje:
- kakao po ukusu
Priprema:
Keks usitnite pa pomešajte sa kakaom, otopljenim puterom i kafom da dobijete homogenu smesu. Izlijte u kalup obložen pek papirom pa ostavite u frižideru da se stegne. Zagrejte mleko sa šećerom i instant kafom pa dodajte kukuruzni skrob razmućen u malo hladnog mleka. Mešajte dobro sve dok se fil ne zgusne. Zatim skinite sa vatre i dodajte sitno seckanu crnu čokoladu dok se skroz ne otopi. Pustite da se fil malo ohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku za šlag pa je pažljivo umešajte u ohlađeni fil. Zatim fil rasporedite preko podloge od keksa i ostavite u frižideru nekoliko sati.Zagrejte šećer, instant kafu i vodu pa pustite da se ohladi. Tortu prelijte pripremljenim prelivom i pospite kakaom.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)