ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 120 g maslaca ili margarina
- 3-4 kašike šećera
- 100 ml mleka
- 350 g brašna
- korica limuna
- 1 jaje
- 500 g pekmeza od šipka ili kajsije
- 150 g oraha
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
- malo kvasca
Priprema
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Umutite miskerom maslac sa šećerom. Onda dodajte limunovu koru, kvasac, mleko i brašno i zamesite mekše glatko testo. Stavite testo u kesu i držite u zamrzivaču 15 do 30 minuta da se ohladi i malo stegne. Podelite testo na četiri jednaka dela po 200 g i svaki deo razvucite oklagijom veličine tepsije. Istresite u činiju pekmez, pa mu dodajte mlevene orahe, zašećerite, pa sve dobro sjedinite. Obložite pleh papirom za pečenje ili podmažite maslacem. Stavite u pleh prvu razvučenu koru i namažite je 1/3 pekmeza i oraha. Ponovite postupak i za drugu i treću koru. Pokrijte nenamazanom četvrtom korom i viljuškom izbockajte. Ostavite da odmori 15-20 minuta. Pecite 35 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Rastopite čokoladu sa 3 kašike ulja pa dobro izmešajte i prelijte kolač. Secite na kocke kada se čokolada stegne.
Možda vas zanima:
SAVRŠENE ŽERBO KOCKE Za sve prilike kada želite da oduševite goste, recept sa kojim nema greške
Savršene za sve važne događaje.
ŽERBO KOCKE U savršenom spoju hrskavih oraha i sočnog pekmeza, slatkiš za sve prilike
Raspametiće ukusom i one koji ne vole slatko.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)