KARAMEL RAPSODIJA ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan desert raspametiće i one izbirljive
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 2 banane
- sok od limuna
- karamel sos
Za keks:
- 110 g integralnih keksića
- 2 kašike braon šećera
- 50 g putera
- Za beli krem:
- 250 ml jogurta
- 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Keksiće usitnite sa šećerom, dodajte puter i napravite mrvice. Na dno svake čaše stavite kašiku do dve keks smese. Nanesite deo karamel sosa. Rasporedite kolutove banana. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu i lagano umutite i sipajte u čašu. Desert dobro rashladite, dekorišite komadićima keksa i bananama.
Možda vas zanima:
KARAMEL ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Mirisne i slatke, i dupla mera je malo
Prave se lako, a smažu odmah.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)