STARINSKA POSLASTICA SA LIMUNOM Osvežavajuća i sočna, smaže se u trenu
U savršenom slatko-kiselkastom spoju.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 120 ml mleka
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- rendana korica 2 limuna
- sok 1 limuna
Za preliv (sirup):
- sok 2 limuna
- 3 kašike šećera
- 100 ml vode
Za glazuru (opciono):
- 100 g prah šećera
- 2–3 kašike limunovog soka
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte ulje, mleko, limunovu koricu i sok, pa sve izmešajte. Zatim dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i umutite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte je u podmazan i pobrašnjen pleh srednje veličine i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta (proverite čačkalicom).Prokuvajte limunov sok s vodom i šećerom dok se šećer ne otopi, pa ostavite da se malo prohladi. Topao kolač izbockajte viljuškom i prelijte mlakim sirupom. Ostavite da upije i potpuno se ohladi.Ako želite dodatnu osvežavajuću notu, pomešajte prah šećer s limunovim sokom u gustu glazuru i premažite preko ohlađenog kolača.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Kraljice slavskog stola: Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom
Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli
Komentari (0)