BAKINA POSLASTICA SA LIMUNOM Svakim zalogajem budi nostalgiju, a uspeva svima

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

poslastica sa limunom
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 120 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • rendana korica 2 limuna
  • sok 1 limuna

Za preliv (sirup):

  • sok 2 limuna
  • 3 kašike šećera
  • 100 ml vode

Za glazuru (opciono):

  • 100 g prah šećera
  • 2–3 kašike limunovog soka

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetla i penasta. Dodajte ulje, mleko, limunovu koricu i sok, pa sve izmešajte. Zatim dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i umutite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte je u podmazan i pobrašnjen pleh srednje veličine i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta (proverite čačkalicom).

Prokuvajte limunov sok s vodom i šećerom dok se šećer ne otopi, pa ostavite da se malo prohladi. Topao kolač izbockajte viljuškom i prelijte mlakim sirupom. Ostavite da upije i potpuno se ohladi.

Ako želite dodatnu osvežavajuću notu, pomešajte prah šećer s limunovim sokom u gustu glazuru i premažite preko ohlađenog kolača.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading