KROFNE SA JABUKAMA PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Mekane i brze

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Zamirisaće cela kuća.

krofne sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g brašna 
  • 100 g gustina
  • 100 g šećera
  • 2 jabuke
  • 2 jaja
  • 400 ml jogurta
  • 50 ml rakije
  • 1 limun
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 narandža

Priprema:


U jednoj posudi polupajte jaja pa dodajte jogurt i šećer, neprestano mešajući viljuškom. Onda dodajte vanilin šećer i krupno izrendajte koru limuna i narandže. Zatim sipajte rakiju,brašno, gustin i prašak za pecivo, pa mešajte dok se sve ne sjedini. Pustite testo da odstoji 15 minuta. Kašikom uzimajte formirane krofne pa ih pržite u zagrejanom ulju u šerpi. Onda ih ostavite na ubrus da upiju višak masnoće. Krofne poređajte na tanjir pa ih pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading