DOMAĆE SNIKERS KUGLICE SE TOPE U USTIMA Gosti ih naprosto obožavaju
Gotove začas, a nema ko ih ne voli.
Potrebno je:
- 160 g kokosovih pahuljica
- 3 kašike šećera
- 300 ml mleka
- 2 kašike otopljenog maslaca
- 20 g badema
- 2 kašike krema od lešnika
- 120 g mlečne čokolade
- 20 ml biljnog ulja
- 50 g kikirikija
Priprema:
Zagrejte mleko, maslac i šećer na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte kokosove pahuljice i mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Onda ostavite da se prohladi. Od smese uzimajte po malo pa oblikujte kuglice, a u sredinu svake stavite badem. Stavite ih pola sata u frižider da se stegnu. Na pari otopite mlečnu čokoladu pa dodajte ulje i dobro promešajte. Umačite kuglice u otopljenu čokoladu pa ih pospite seckanim kikirikijem. Ostavite u frižideru dok se glazura ne stegne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)