MUS ČIZKEJK OD BUNDEVE Zasladite prazničnu sezonu na pravi način, ovoj poslastici nema mane
Poslužite čizkejk sa kašikom šlaga sa strane
Jednostavno morate da isprobate ovaj mus čizkejk od bundeve tokom praznične sezone. Ovaj desert bi lako mogao da postane stalni deo vašeg prazničnog menija jer je elegantan, raskošan i savršeno se uklapa u duh praznika.
Kuvar Bred Farmeri je podelio recept za sajt Martha Stewart; sastoji se od puteraste kore od keksa preko koje se nanose slojevi kiselkaste čizkejka i bogatog musa od bundeve, a sve je završeno nežnim, penastim šlagom.
Počnite sa pripremom dan ranije nego što planirate da poslužite, kako biste musu dali dovoljno vremena da se stegne u frižideru. Kada se dobro ohladi, lako se seče na kocke — a pošto ga ima dosta, biće više nego dovoljno i za veću grupu.
Sastojci:
Za čizkejk:
- 225 g krem sira, na sobnoj temperaturi
- 2 velika jajeta
- ¾ šolje šećera
Za mus od bundeve:
- 7 g želatina
- 425 g pirea od bundeve
- 3 velika žumanca
- ¾ šolje šećera
- ½ šolje mleka
- ½ kašičice krupne soli
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 3 velika belanca
Za koru:
- ½ šolje (oko 115 g) otopljenog neslanog putera, plus još malo dodatnog (neotopljenog) za podmazivanje pleha
- 1 ¾ šolje mlevenih graham keksa
- ¼ šolje šećera
Za preliv od šlaga:
- 1 šolja dobro rashlađene slatke pavlake
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na oko 175°C. Namažite pleh za pečenje veličine 23×33 cm puterom i ostavite sa strane.
U velikoj posudi pomešajte otopljeni puter, mlevene kekse i šećer; mešajte dok se potpuno ne sjedini. Utisnite smesu ravnomerno na dno pripremljenog pleha i ostavite sa strane.
U posudi električnog miksera sa dodatkom za mućenje umutite krem sir, jaja i šećer dok ne postanu penasti. Rasporedite smesu za čizkejk preko kore u plehu. Stavite u rernu i pecite 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
U malu posudu sipajte 1/4 šolje vode. Pospite želatin preko vode i ostavite da omekša.
U velikoj posudi otpornijoj na toplotu pomešajte pire od bundeve, žumanca, 1/2 šolje šećera, mleko, so i cimet. Stavite posudu iznad (ali ne i da dodiruje) šerpe sa ključalom vodom; mešajte smesu od bundeve dok se ne zgusne, 8 do 10 minuta. Skinite posudu s vatre i umešajte omekšali želatin. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
U čistoj posudi miksera sa nastavkom za mućenje umutite belanca dok ne dostignu mekane vrhove. Dodajte preostalu 1/4 šolje šećera i nastavite da mutite dok se ne formiraju srednje čvrsti vrhovi. Umešajte nežno u ohlađenu smesu od bundeve. Rasporedite smesu od bundeve preko čizkejka. Pokrijte i prebacite u frižider da se stegne, najmanje 8 sati, a može i preko noći.
U posudi miksera sa nastavkom za mućenje umutite slatku pavlaku, šećer i vanilu dok se ne formiraju mekani vrhovi. Rasporedite preko kolača ili poslužite čizkejk sa kašikom šlaga sa strane.
Bonus video:
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)