BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Sastojci
Kora:
– 8 belanaca
– 4 kašike šećera
– 2 žumanca
– 4 kašike oraha
– 1 kašika brašna
– 6 žumanaca
– 1 jaje
– 250 ml + 80 ml mleka
– 1 puding od vanile
– 4 kašike šećera
– 325 g putera
– 100 g čokolade
– 100 g mlevenih lešnika
Priprema
Umutiti sastojke za koru, sipati u dublji pravougaoni pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Koru ohladite i isecite na četiri jednaka dela. Žumance i jaje stavite u šerpu, dodajte 80 ml mleka i kuvajte na pari dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Puding razmutiti sa malo mleka, a preostalo mleko sa šećerom kuvati dok ne provri. Dodati umućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostavite puding da se ohladi.
Ohlađeni puding i žumanca sjediniti, umutiti, pa dodati umućen puter. Sjedinite fil i podelite ga na tri jednaka dela. U prvi deo dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu, u drugi mlevene lešnike, a treći deo ostavite kako jeste.
Prvu koru premazati čokoladnim filom, prekriti drugom korom, premazati filom od lešnika, pa staviti treću koru i premazati običnim belim filom.
Prelijte tortu preostalom korom, prelijte čokoladnom glazurom, ukrasite šlagom od čokolade i ostavite na hladnom mestu do serviranja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)