NE KOŠTA MNOGO, A BRZO SE SPREMA Torta bez jaja, bez pečenja, idealna je za ljubitelje kremastih poslastica

trpeza.rs

07:28

Slatki kutak 0

Kolač se priprema lako, a ukus će vas oduševiti

NE KOŠTA MNOGO, A BRZO SE SPREMA Torta bez jaja, bez pečenja, idealna je za ljubitelje kremastih poslastica
Shutterstock

Sastojci:

  •  - 3 kesice vanilin šećera
  • - 250 ml pavlake za šlag
  • - 4 pudinga od vanile
  • - 200 grama gustina
  • - 150 grama šećera
  • - 1,8-2 l mleka
  • - pakovanje keksa


Priprema:

 Od dva litra mleka odvojite 400 ml, a ostatak skuvajte sa šećerom i vanilin šećerom.

Promešajte puding od vanile i gustin sa ostatkom mleka.

Kada mleko prokuva ubacite i intenzivno mešajte.

Polagano kuvajte, a zatim ohladite.

Pavlaku za šlag umutite i dodajte u smesu.

Keks potopite u mleko, pa slažite na željenu tacnu ili pleh, a preko nalijte fil.

Kolač ohladite i uživajte. 

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading