NE KOŠTA MNOGO, A BRZO SE SPREMA Torta bez jaja, bez pečenja, idealna je za ljubitelje kremastih poslastica
Kolač se priprema lako, a ukus će vas oduševiti
Sastojci:
- - 3 kesice vanilin šećera
- - 250 ml pavlake za šlag
- - 4 pudinga od vanile
- - 200 grama gustina
- - 150 grama šećera
- - 1,8-2 l mleka
- - pakovanje keksa
Priprema:
Od dva litra mleka odvojite 400 ml, a ostatak skuvajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Promešajte puding od vanile i gustin sa ostatkom mleka.
Kada mleko prokuva ubacite i intenzivno mešajte.
Polagano kuvajte, a zatim ohladite.
Pavlaku za šlag umutite i dodajte u smesu.
Keks potopite u mleko, pa slažite na željenu tacnu ili pleh, a preko nalijte fil.
Kolač ohladite i uživajte.
Možda vas zanima:
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
SAVRŠENA KREMASTA FANTAZIJA Čokoladni ledeni vetar, bogatstvo prefinjenog ukusa
Sigurno ste imali priliku da probate tortu ledeni vetar, ali ovakvu sigurno niste – ovo je čokoladna verzija, a koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim
IDEALNA ZA IZNENADNE GOSTE Voćna torta za 15 minuta, ukus lagan i osvežavajući
Moguće je praviti je i sa bilo kojim drugim voćem, koje imate ili volite. Gotova za 15 minuta
NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)