NE KOŠTA MNOGO, A BRZO SE SPREMA Torta bez jaja, bez pečenja, idealna je za ljubitelje kremastih poslastica
Kolač se priprema lako, a ukus će vas oduševiti
Sastojci:
- - 3 kesice vanilin šećera
- - 250 ml pavlake za šlag
- - 4 pudinga od vanile
- - 200 grama gustina
- - 150 grama šećera
- - 1,8-2 l mleka
- - pakovanje keksa
Priprema:
Od dva litra mleka odvojite 400 ml, a ostatak skuvajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Promešajte puding od vanile i gustin sa ostatkom mleka.
Kada mleko prokuva ubacite i intenzivno mešajte.
Polagano kuvajte, a zatim ohladite.
Pavlaku za šlag umutite i dodajte u smesu.
Keks potopite u mleko, pa slažite na željenu tacnu ili pleh, a preko nalijte fil.
Kolač ohladite i uživajte.
Možda vas zanima:
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
SAVRŠENA KREMASTA FANTAZIJA Čokoladni ledeni vetar, bogatstvo prefinjenog ukusa
Sigurno ste imali priliku da probate tortu ledeni vetar, ali ovakvu sigurno niste – ovo je čokoladna verzija, a koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim
IDEALNA ZA IZNENADNE GOSTE Voćna torta za 15 minuta, ukus lagan i osvežavajući
Moguće je praviti je i sa bilo kojim drugim voćem, koje imate ili volite. Gotova za 15 minuta
NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)