RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama

Trpeza/ V.V.

12:30

Slatki kutak 0

Vikend je idealan da se počastite ovom prelepom tortom.

RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Za biskvit:

8 jaja

8 kašika šećera

6 kašika brašna

14 kašika mlevenih oraha

1 prašak za pecivo

prstohvat soli

Za fil:

6 jaja

200 g šećera

1 vanilin šećer

200 g čokolade za kuvanje

250 g putera

1 kesa šlaga

Priprema:

Biskvit: Umutite belanca i prstohvat soli mikserom u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer. Mutite dok se šećer ne istopi. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, i mlevene orahe i izmešajte polako kašikom. Sipajte u pleh od rerne obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta, odnosno dok kora ne porumeni.

Fil: U šerpu stavite cela jaja, šećer i vanilin šećer i žicom mutite na pari dok ne počne da se zgušnjava, 10-15 minuta. Ubacite čokoladu i mešajte dok se ne istopi, oko 5 minuta. Ostavite da se prohladi, pa dodajte puter sobne temperature i mikserom umutite. Dodajte prašak za šlag i sjedinite mikserom.

Filovanje: Koru presecite uzdužno na tri dela. Prvu koru premažite četvrtinom fila, stavite drugu koru, namažite četvrtinu fila, i na kraju završite trećom korom, a ostatkom fila premažite celu tortu. Po želji ukrasite orasima.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading