RASKOŠNA POSLASTICA Torta sa orasima i čokoladom je popularna generacijama
Vikend je idealan da se počastite ovom prelepom tortom.
Sastojci:
Za biskvit:
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika brašna
14 kašika mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
Za fil:
6 jaja
200 g šećera
1 vanilin šećer
200 g čokolade za kuvanje
250 g putera
1 kesa šlaga
Priprema:
Biskvit: Umutite belanca i prstohvat soli mikserom u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer. Mutite dok se šećer ne istopi. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte jedno po jedno žumance. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, i mlevene orahe i izmešajte polako kašikom. Sipajte u pleh od rerne obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta, odnosno dok kora ne porumeni.
Fil: U šerpu stavite cela jaja, šećer i vanilin šećer i žicom mutite na pari dok ne počne da se zgušnjava, 10-15 minuta. Ubacite čokoladu i mešajte dok se ne istopi, oko 5 minuta. Ostavite da se prohladi, pa dodajte puter sobne temperature i mikserom umutite. Dodajte prašak za šlag i sjedinite mikserom.
Filovanje: Koru presecite uzdužno na tri dela. Prvu koru premažite četvrtinom fila, stavite drugu koru, namažite četvrtinu fila, i na kraju završite trećom korom, a ostatkom fila premažite celu tortu. Po želji ukrasite orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA SA ORASIMA I RUMOM Starinska torta bogatog ukusa
Ova torta je pravi izbor za velika porodična okupljanja i proslave, jer je izdašna i čvrsta.
ČEMBERLEN TORTA BOLJA OD REFORME Puna mekih kora, oraha i čokoladnog krema
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
STARINSKA INTERKONTINENTAL TORTA Raskošna poslastica sa 3 fila
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)