UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite
Sastojci:
- 400 g kakao keksa
- 200 ml mleka
Za fil:
- 120 g šlaga sa ukusom vanile
- 1,5 l mleka
- 100 g nutele
- 200 g višanja
Za glazuru:
- 50 g putera
- 50 g šećera
- 100 ml mleka
- 50 g kakaoa
Priprema:
Keks umočite u mleko i poređajte u tepsiju.
Šlag sa ukusom vanile umutite sa mlekom (1,5 l). Podelite smesu na tri dela i u jedan deo dodajte nutelu. Sjedinite. Treba da dobijete dva bela i jedan crni deo.
Preko keksa sipajte višnje, pa preko beli fil, zatim još jedan red keksa, pa crni fil. Opet ide red keksa, a onda i višnje. Na kraju ide još jedan red belog fila i keksa.
Otopite sve sastojke za glazuru i sjedinite, pa sipajte preko kolača.
Stavite u frižider na dva sata, pa poslužite.
Možda vas zanima:
NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više
PRAZNIČNA POSLASTICA BROJ JEDAN Kockasta torta sa filom od vanile, savršenstvo dobrog ukusa
Stari raskošni klasik, svi će se obradovati prepoznatljivom ukusu porodične sreće
NAJJEFTINIJA I NAJBRŽA POSLASTICA Torta "Lenja žena", vredna svake hvale
Uglavnom je to keks, bananice, maline i eurokrem, a mogu da se koriste i orasi, lešnici, jafa keks
SAVRŠENA POSLASTICA ZA SVAKI DAN Nepečena torta sa keksom, pudingom i čokoladom, oduševiće vas svojim ukusom i izgledom
Uživajte u jednostavno ukusnoj i torti prelepog preseka
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)