SAVRŠENA KREMASTA FANTAZIJA Čokoladni ledeni vetar, bogatstvo prefinjenog ukusa
Sigurno ste imali priliku da probate tortu ledeni vetar, ali ovakvu sigurno niste – ovo je čokoladna verzija, a koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Sastojci
Za kore:
- 8 belanaca400 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za I fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Za II fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 8 žumanaca
- 2 kesice pudinga od vanile
- 200 g putera ili margarina
Za III fil:
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti 8 belanaca, dodati kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći mikserom. Mutiti oko 10 minuta da se šećer istopi. Pred kraj mućenja dodati 1 kašiku sirćeta i mutiti 2-3 minuta. Masu staviti u pleh veličine 39x34 cm prethodno obložen papirom.
Rernu zagrejati na 150 stepeni staviti pleh sa belancima, smanjiti na 100 stepeni i srušiti 1,5 sat. Ostaviti u rerni da se ohladi. Koru preseći na 3 dela.
U posudu staviti 200 ml slatke pavlake i 200 g čokolade isečene na kockice.
Staviti na tihu vatru i mutiti dok se čokolada ne istopi (masa ne sme da provri). Izmešati dobro i ostaviti da se prohladi. Kada se prohladi preliti preko sve 3 korice i ostaviti da se fil ohladi i stegne.
Umutiti 8 žumanca sa 100 g šećera, 2 pudinga od vanile, 2 vanile, 2 dlL mleka. Ovo dodati u 3 dl toplog mleka i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 200 g putera i dodavati kašiku po kašiku hladnog fila muteći mikserom. Umutiti 200 ml slatke pavlake za treći fil. Filovati korice.
Kora prelivena čokoladom, žuti fil, fil od slatke pavlake, 2 kora prelivena čokoladom, žuti fil, fil od slatke pavlake, 3 kora prelivena čokoladom, žuti fil. Umutiti 200 ml slatke pavlake i ukrasiti tortu.
Možda vas zanima:
OSVOJIĆE VAS MIRISOM I UKUSOM Monte torta, kremasta poslastica s lešnikom
Ako ne volite ili nemate pri ruci lešnike, možete dodati voće, čokoladne komadiće ili možda neki drugi orašasti plod
BOGATA I IZDAŠNA POSLASTICA OD BELE ČOKOLADE I BADEMA Belinda torta, fantastično kremasta
Za ovaj recept potrebno je malo više vremena, ali se isplati
BOGATA, RASKOŠNA POSLASTICA Somborska torta, kremasta poslastica sa kroasanima, prava milina
Pravi se prilično lako i veoma je kremasta zbog pudinga od vanile koji ide u nju
NE KOŠTA MNOGO, A BRZO SE SPREMA Torta bez jaja, bez pečenja, idealna je za ljubitelje kremastih poslastica
Kolač se priprema lako, a ukus će vas oduševiti
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)