SAVRŠENA KREMASTA FANTAZIJA Čokoladni ledeni vetar, bogatstvo prefinjenog ukusa
Sigurno ste imali priliku da probate tortu ledeni vetar, ali ovakvu sigurno niste – ovo je čokoladna verzija, a koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Sastojci
Za kore:
- 8 belanaca400 g šećera
- 1 kašika sirćeta
Za I fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Za II fil:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 8 žumanaca
- 2 kesice pudinga od vanile
- 200 g putera ili margarina
Za III fil:
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Umutiti 8 belanaca, dodati kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći mikserom. Mutiti oko 10 minuta da se šećer istopi. Pred kraj mućenja dodati 1 kašiku sirćeta i mutiti 2-3 minuta. Masu staviti u pleh veličine 39x34 cm prethodno obložen papirom.
Rernu zagrejati na 150 stepeni staviti pleh sa belancima, smanjiti na 100 stepeni i srušiti 1,5 sat. Ostaviti u rerni da se ohladi. Koru preseći na 3 dela.
U posudu staviti 200 ml slatke pavlake i 200 g čokolade isečene na kockice.
Staviti na tihu vatru i mutiti dok se čokolada ne istopi (masa ne sme da provri). Izmešati dobro i ostaviti da se prohladi. Kada se prohladi preliti preko sve 3 korice i ostaviti da se fil ohladi i stegne.
Umutiti 8 žumanca sa 100 g šećera, 2 pudinga od vanile, 2 vanile, 2 dlL mleka. Ovo dodati u 3 dl toplog mleka i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 200 g putera i dodavati kašiku po kašiku hladnog fila muteći mikserom. Umutiti 200 ml slatke pavlake za treći fil. Filovati korice.
Kora prelivena čokoladom, žuti fil, fil od slatke pavlake, 2 kora prelivena čokoladom, žuti fil, fil od slatke pavlake, 3 kora prelivena čokoladom, žuti fil. Umutiti 200 ml slatke pavlake i ukrasiti tortu.
Možda vas zanima:
OSVOJIĆE VAS MIRISOM I UKUSOM Monte torta, kremasta poslastica s lešnikom
Ako ne volite ili nemate pri ruci lešnike, možete dodati voće, čokoladne komadiće ili možda neki drugi orašasti plod
BOGATA I IZDAŠNA POSLASTICA OD BELE ČOKOLADE I BADEMA Belinda torta, fantastično kremasta
Za ovaj recept potrebno je malo više vremena, ali se isplati
BOGATA, RASKOŠNA POSLASTICA Somborska torta, kremasta poslastica sa kroasanima, prava milina
Pravi se prilično lako i veoma je kremasta zbog pudinga od vanile koji ide u nju
NE KOŠTA MNOGO, A BRZO SE SPREMA Torta bez jaja, bez pečenja, idealna je za ljubitelje kremastih poslastica
Kolač se priprema lako, a ukus će vas oduševiti
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)