ČOKOLADNI KLASIK PRAZNIČNOG STOLA Originalni kolač na malo drugačiji način
Svečani desert za sve prilike.
Svečani čoko-panj
Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
1 kašika meda
3 kašike brašna
1/2 kesice vanilin šećera
4 kašike šećera
Za fil:
300 g krem-sira
3 kašike šećera
2 kašičice kakaoa
1/2 šolje kuvane kafe
brusnice
Za preliv:
150 g čokolade
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Belanca penasto umutite i dodajte šećer. Postepeno ubacite žumanca, a onda i med, vanilin šećer i brašno. Smesu sipajte u pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Krem-sir umutite sa šećerom, kakaom i skuvanom, prohlađenom kafom. Kada kora bude gotova, uvijte je u mokru krpu i ostavite pola sata da poprimi oblik rolata. Odvijte je, nafilujte, ubacite po koji komad brusnice pa ponovo urolajte. Čokoladu otopite na pari pa sipajte preko rolata i ostavite u frižider da se stegne na dva sata. Ukrasite u novogodišnjem stilu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠENA VAZDUŠASTA KREMASTA POSLASTICA Čoko mus sa TAJNIM začinom idealan za kraj radne nedelje
Ukus će vas fascinirati.
IZNENADITE SVOJA ČULA Desert u čaši koji će uneti egzotiku u vašu kuhinju
Citrusno voće daće posebnu notu ovom slatkišu.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)