ČOKOLADNI KLASIK PRAZNIČNOG STOLA Originalni kolač na malo drugačiji način
Svečani desert za sve prilike.
Svečani čoko-panj
Sastojci:
Za koru:
3 jajeta
1 kašika meda
3 kašike brašna
1/2 kesice vanilin šećera
4 kašike šećera
Za fil:
300 g krem-sira
3 kašike šećera
2 kašičice kakaoa
1/2 šolje kuvane kafe
brusnice
Za preliv:
150 g čokolade
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Belanca penasto umutite i dodajte šećer. Postepeno ubacite žumanca, a onda i med, vanilin šećer i brašno. Smesu sipajte u pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Krem-sir umutite sa šećerom, kakaom i skuvanom, prohlađenom kafom. Kada kora bude gotova, uvijte je u mokru krpu i ostavite pola sata da poprimi oblik rolata. Odvijte je, nafilujte, ubacite po koji komad brusnice pa ponovo urolajte. Čokoladu otopite na pari pa sipajte preko rolata i ostavite u frižider da se stegne na dva sata. Ukrasite u novogodišnjem stilu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠENA VAZDUŠASTA KREMASTA POSLASTICA Čoko mus sa TAJNIM začinom idealan za kraj radne nedelje
Ukus će vas fascinirati.
IZNENADITE SVOJA ČULA Desert u čaši koji će uneti egzotiku u vašu kuhinju
Citrusno voće daće posebnu notu ovom slatkišu.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)