IZNENADITE SVOJA ČULA Desert u čaši koji će uneti egzotiku u vašu kuhinju
Citrusno voće daće posebnu notu ovom slatkišu.
Iznenađenje u čaši
Sastojci:
Za koru:
200 g mlevenog keksa
100 g putera
200 ml soka od pomorandže
1 kašika cimeta
Za fil s pomorandžama:
2 pomorandže
100 g šećera
1 kesica želatina
1/2 čaše vode
Za beli fil:
300 ml slatke pavlake
200 g krem-sira
1 kesica vanilin šećera
150 g šećera u prahu
Priprema:
U mleveni keks dodajte cimet i puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi. Kad se sjedini, dodajte sok i promešajte. U čaše sipajte koru i ostavite ih u frižider da se stegne. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, ubacite i krem-sir i izrendanu koru pomorandže i ostavite sa strane. Iscedite pomorandže i stavite đus da se zagreje. Potopite želatin i ostavite da nabubri. U zagrejani sok od pomorandže dodajte želatin i sklonite sa šporeta i ostavite da se malo prohladi. Sipajte preko kore i vratite u frižider na pola sata. Preko fila od pomorandže sipajte beli fil i ukrasite kakaom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVAJUĆI UKUS ZA PAMĆENJE Uz kocke od limete, urmi i kokosovog brašna poželećete egzotiku!
Prost i jednostavan recept, probudiće vaša čula.
SLATKIŠ BOGOVA Napravite najmekši medeni kolač koji ste mogli da zamislite
Iako možda niste ljubitelj šargarepe u kolačima, ovaj će vam se dopasti.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)