OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ OD PIŠKOTA I LIMUNA Kremasto zadovoljstvo za sva čula
Red piškota, red fila i gotov kolač!
Kolač s limunom
Sastojci:
400 g piškota
300 ml kisele pavlake
300 ml slatke pavlake
5 kašika šećera u prahu
1 vanilin šećer
narendana kora od ½ limuna
sok od 1 limuna
1 kesica želatina
Priprema:
Umutite kiselu pavlaku sa oba šećera. Dodajte sok i rendanu koru limuna. Izmešajte, pa dodajte želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice. Mutite malo mikserom da se sve sjedini. Umutite slatku pavlaku i pomešajte sa prethodnom smesom kašikom. Na tacnu poređajte jedan red piškota, premažite delom fila, preko stavite piškote, pa fil i tako dok sve ne potrošite. Završite filom i ukrasite narendanom korom limuna. Ostavite u frižideru nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
KOLAČ NA METAR Bio je veoma popularan u nekadašnjoj Jugoslaviji, a malo košta
Metarski kolač se sastoji od više slojeva dvobojnih biskvita i filova i zato ima bogat ukus.
JEFTIN KOLAČ, A ODLIČAN! Crno-bele kocke bez jaja, putera i mleka, neverovatno kremaste i ukusne!
Jednostavan kolač koji će vas oduševiti.
BOŽANSTVEN SLATKIŠ Keks kolač koji se ne peče, a dva fila ima!
Kremasta poslastica, savršena da poslužite goste.
VOĆNA FANTAZIJA Kolač sa dva fila i crvenim želeom oboriće vas s nogu!
Izdašan kolač koji se brzo napravi odličan je za porodična okupljanja
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)