SLATKE MALE PRINCES KROFNE Kremasti desert koji se prosto topi u ustima

Trpeza/ V.V.

13:04

Slatki kutak 0

Znate li nekog ko ne voli ovaj kolač?

princes krofne
Foto: Pixabay

Princes krofne

Sastojci: 

5 jaja

150 g brašna

250 ml vode

½ putera (125 g)

prstohvat soli

Za fil:

600 ml mleka

3 kese pudinga od vanile

4 žumanca

200 ml slatke pavlake

20 g putera

2 vanilin šećera

6 kašika šećera

2 kašike gustina

Prah šećer za posipanje

Priprema:

Testo: Zakuvajte vodu s puterom, dodaj prstohvat soli i brašno. Mikserom mutite da se sjedine pa dodajte jedno po jedno jaje i stalno muteći dok ne dobijete sjajno testo. Kašikom ili kesom za ukrašavanje kolača stavljajte loptise testa u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 minuta, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju.

Fil: Odvojite 100 ml mleka, a ostatak stavite da provri. Penasto umutite žumanca sa šećerom i dodajte 100 ml mleka, gustin i prah pudinga. Izmešajte da nema grudvica. U mleko koje se kuva stavite vanilin šećer i kad provri dodajte smesu od žumanaca, smanjite temperaturu i mutite mikserom dok ne dobiješ gustu glatku smesu. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, promešajte. Poklopite i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku i pomešajte sa ohlađenim filom muteži mikserom malom brzinom. Ohlađene kore presecite na pola, donji deo napunite filom i poklopite gornjim delom. Pospite prah šećerom pre služenja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading