VEČNO OMILJENE Princes krofne, najfiniji i najkremastiji slatki zalogaji
Po ovom receptu će vam sigurno uspeti.
Sastojci:
Za krofne:
230 g mekog brašna
5 celih jaja
2 čaše vode
1 čaša ulja
Za fil:
1 l mleka
3 kese pudinga od vanile
4 žumanca
8 kašika šećera
250 g margarina
Priprema:
Stavite da provri voda i postepeno dodajte ulje, pa brašno sve vreme mešajući. Dodajte jaja, jedno po jedno muteći mikserom. Vadite kašičicom smesu veličine oraha i stavljajte na pleh obložen pek papirom sa razmakom jer će da narastu. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne dobiju smeđu boju.
Fil: Stavite mleko da provri pa dodajte puding umućen sa žumancima i šećerom. Mešajte sve vreme na tihoj vatri dok se ne zgusne ili mutite mikserom. U ohlađen fil dodajte omekšali margarin i penasto umutite mikserom. Krofnice presecite na pola, nafilujte i spojite. Ukrasite po želji, šećerom u orahu ili istopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE KOKOSA Domaće rafaelo bombice od bele čokolade punjene lešnicima
Ovaj recept za čuveni rafaelo će vas oduševiti.
STARINSKI KOLAČ Padobranci sa orasima su bili omiljeni slatkiš u bivšoj Jugoslaviji
Recept je jednostavan i sigurno će vam uspeti.
SITNI KOLAČI Grilijaš oblande su gotove za 15 minuta, a ukus je fenomenalan!
Grilijaš oblanda je izdašan kolač za slavu, imaćete mnogo kolačića, a veoma je ukusna.
Jedan od najpopularnijih starinskih kolača PUNJENE KOŠNICE KOJE SE NE PEKU
Sitni kolači koji su nezamenljivi na slavama i drugim proslavama.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)