SAVRŠEN SPOJ HRSKAVOG TESTA I NEŽNOG KREMA Napravite najukusnije siciljanske kanoli
Jedan je od najpoznatijih recepata italijanskog ostrva.
Čoko-kanoli
Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
2 kašičice šećera
1 kašika svinjske masti
2 jajeta
1 kašika vinskog sirćeta
so
Za fil:
120 g šećera
500 g rikote
100 g čokolade
Priprema:
Pomešajte brašno i šećer. Umutite jaja, pa dodajte so, mast i pomešajte s brašnom. Ostavite da stoji 15 minuta. Dodajte sirće, pa zamesite rukama. Smesa će biti suva, pa je potrebno strpljenja da se lepo umesi. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru da odstoji najmanje sat, a potom na sobnoj temperaturi još 30 minuta. Testo razvaljajte, pa čašom vadite krugove testa i uvijte ih oko metalnog kalupa. Ivice namažite belancetom da bi se krajevi slepili i učinite isto sa preostalim testom. Testo sa kalupom pržite u dubokom ulju dok ne porumeni. Kad se malo ohladi, izvadite iz kalupa. Umutite šećer i rikotu, a čokoladu otopite na pari, pa sjedinite. Ovim filom punite kanole i po želji ukrasite komadićima čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda
Priznajte da ih i vi volite.
PRAVLJENJE NJOKI NIJE NIKAKAV BAUK Napravite ovo jelo po receptu Danijele Pantić i Dragane Latovljev
Divni i ukusni zalogajčići od krompira.
NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Jedinstven način kako to prave Francuzi.
JEDNOSTAVNA PRIPREMA FANTASTIČNOG VARIVA Fin ručak na kašiku idealan za celu porodicu
Umesto piletine, možete staviti neku drugu vrstu mesa.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)