SAVRŠEN SPOJ HRSKAVOG TESTA I NEŽNOG KREMA Napravite najukusnije siciljanske kanoli
Jedan je od najpoznatijih recepata italijanskog ostrva.
Čoko-kanoli
Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
2 kašičice šećera
1 kašika svinjske masti
2 jajeta
1 kašika vinskog sirćeta
so
Za fil:
120 g šećera
500 g rikote
100 g čokolade
Priprema:
Pomešajte brašno i šećer. Umutite jaja, pa dodajte so, mast i pomešajte s brašnom. Ostavite da stoji 15 minuta. Dodajte sirće, pa zamesite rukama. Smesa će biti suva, pa je potrebno strpljenja da se lepo umesi. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru da odstoji najmanje sat, a potom na sobnoj temperaturi još 30 minuta. Testo razvaljajte, pa čašom vadite krugove testa i uvijte ih oko metalnog kalupa. Ivice namažite belancetom da bi se krajevi slepili i učinite isto sa preostalim testom. Testo sa kalupom pržite u dubokom ulju dok ne porumeni. Kad se malo ohladi, izvadite iz kalupa. Umutite šećer i rikotu, a čokoladu otopite na pari, pa sjedinite. Ovim filom punite kanole i po želji ukrasite komadićima čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TAJNA JE U PRIPREMI SOSA Originalne ćuftice iz Skandinavije uz jedan trik biće savršenog ukusa i izgleda
Priznajte da ih i vi volite.
PRAVLJENJE NJOKI NIJE NIKAKAV BAUK Napravite ovo jelo po receptu Danijele Pantić i Dragane Latovljev
Divni i ukusni zalogajčići od krompira.
NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Jedinstven način kako to prave Francuzi.
JEDNOSTAVNA PRIPREMA FANTASTIČNOG VARIVA Fin ručak na kašiku idealan za celu porodicu
Umesto piletine, možete staviti neku drugu vrstu mesa.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)