BIĆE OVO NAJLEPŠI KOLAČ KOJI STE JELI Prosto je nemoguće odoleti rolnicama s voćem

Alo.rs

10:00

Kulinarski globus 0

Poreklo vode sa slavnom italijanskog ostrva.

BIĆE OVO NAJLEPŠI KOLAČ KOJI STE JELI Prosto je nemoguće odoleti rolnicama s voćem
pixabay

Rolnice s voćem

Sastojci:

Za testo:

1 kašika šećera

100 g brašna

2 kašike kakaoa

2 kašike otopljenog putera

1 čaša crnog vina

so

Za fil:

120 g šećera u prahu

2 kašike mleka

300 g rikote

2 šake suvog voća

Priprema:

Pomešajte brašno, jaje, otopljeni puter i so. U vinu rastopite šećer i brašno te dodajte u prethodnu smesu. Zamesite testo, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru jedan sat. Isecite na kvadrate i obmotajte oko kalupa spajajući dva suprotna kraja. Pržite ih u dubokom ulju i vadite kad dobiju zlatkastu boju. Stavite ih na ubrus da se ocede. Pomešajte mleko i šećer u prahu, pa u šupljine ubacite suvo voće.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading