BIĆE OVO NAJLEPŠI KOLAČ KOJI STE JELI Prosto je nemoguće odoleti rolnicama s voćem
Poreklo vode sa slavnom italijanskog ostrva.
Rolnice s voćem
Sastojci:
Za testo:
1 kašika šećera
100 g brašna
2 kašike kakaoa
2 kašike otopljenog putera
1 čaša crnog vina
so
Za fil:
120 g šećera u prahu
2 kašike mleka
300 g rikote
2 šake suvog voća
Priprema:
Pomešajte brašno, jaje, otopljeni puter i so. U vinu rastopite šećer i brašno te dodajte u prethodnu smesu. Zamesite testo, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru jedan sat. Isecite na kvadrate i obmotajte oko kalupa spajajući dva suprotna kraja. Pržite ih u dubokom ulju i vadite kad dobiju zlatkastu boju. Stavite ih na ubrus da se ocede. Pomešajte mleko i šećer u prahu, pa u šupljine ubacite suvo voće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN SPOJ HRSKAVOG TESTA I NEŽNOG KREMA Napravite najukusnije siciljanske kanoli
Jedan je od najpoznatijih recepata italijanskog ostrva.
NEODOLJIVO UKUSNA I LAKA ZA PRIPREMU Za sicilijanskom pastom su svi odlepili!
Idealan je predlog za ručak.
RECEPT KOJI JE OSVOJIO MILIONE DOMAĆICA Pripremite losos u najzdravijoj varijanti
I vrapci na grani znaju da je jako važno unositi svake nedelje omega 3 kiseline.
NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)