NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Jedinstven način kako to prave Francuzi.
Ratatuj
Sastojci:
1 crni luk
2 čena belog luka
250 ml pelata
1 kašičica origana
1/2 kašičice mlevene paprike
3 kašike maslinovog ulja
1 patlidžan, narezan
1 tikvica
1 crvena šilja
so, biber
1 kašičica timijana
Priprema:
Dno okrugle vatrostalne posude, premažite sa par kašika pelata. Odozgo sipajte sitno seckan crni i beli luk, so i biber. Ostalo povrće iseckajte na kolutove iste debljine, pa ređajte od spolja ka unutra dok ne popunite sav prostor. Premažite s ostatkom pelata, posolite, pobiberite i pospite timijanom. Stavite alu-foliju te pecite na 180 stepeni 45 minuta. Poslednjih 15 minuta skinite foliju da se uhvati korica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA PRIPREMA FANTASTIČNOG VARIVA Fin ručak na kašiku idealan za celu porodicu
Umesto piletine, možete staviti neku drugu vrstu mesa.
RECEPT KOJI JE OSVOJIO MILIONE DOMAĆICA Pripremite losos u najzdravijoj varijanti
I vrapci na grani znaju da je jako važno unositi svake nedelje omega 3 kiseline.
NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
PRAVI SE DUPLO BRŽE OD AJVARA Namaz od SUVIH paprika odličan je prilog uz roštilj
Neprikosnovenog ukusa daće obroku idealan ukus.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)