NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Jedinstven način kako to prave Francuzi.
Ratatuj
Sastojci:
1 crni luk
2 čena belog luka
250 ml pelata
1 kašičica origana
1/2 kašičice mlevene paprike
3 kašike maslinovog ulja
1 patlidžan, narezan
1 tikvica
1 crvena šilja
so, biber
1 kašičica timijana
Priprema:
Dno okrugle vatrostalne posude, premažite sa par kašika pelata. Odozgo sipajte sitno seckan crni i beli luk, so i biber. Ostalo povrće iseckajte na kolutove iste debljine, pa ređajte od spolja ka unutra dok ne popunite sav prostor. Premažite s ostatkom pelata, posolite, pobiberite i pospite timijanom. Stavite alu-foliju te pecite na 180 stepeni 45 minuta. Poslednjih 15 minuta skinite foliju da se uhvati korica.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA PRIPREMA FANTASTIČNOG VARIVA Fin ručak na kašiku idealan za celu porodicu
Umesto piletine, možete staviti neku drugu vrstu mesa.
RECEPT KOJI JE OSVOJIO MILIONE DOMAĆICA Pripremite losos u najzdravijoj varijanti
I vrapci na grani znaju da je jako važno unositi svake nedelje omega 3 kiseline.
NAJBRŽA POSNA ROZEN TORTA Poslastica koju spremate kad vam stižu nenajavljeni gosti
Dobro poznat desert koji možete jesti svaki dan.
PRAVI SE DUPLO BRŽE OD AJVARA Namaz od SUVIH paprika odličan je prilog uz roštilj
Neprikosnovenog ukusa daće obroku idealan ukus.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)