NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas

Alo.rs

11:01

Sezonski recepti 0

Jedinstven način kako to prave Francuzi.

NAJUKUSNIJI JE KAD SE NAPRAVI DAN RANIJE Francuski specijalitet od povrća smazaće se za čas
Shutterstock

Ratatuj

Sastojci:

1 crni luk

2 čena belog luka

250 ml pelata

1 kašičica origana

1/2 kašičice mlevene paprike

3 kašike maslinovog ulja

1 patlidžan, narezan

1 tikvica

1 crvena šilja

so, biber

1 kašičica timijana

Priprema:

Dno okrugle vatrostalne posude, premažite sa par kašika pelata. Odozgo sipajte sitno seckan crni i beli luk, so i biber. Ostalo povrće iseckajte na kolutove iste debljine, pa ređajte od spolja ka unutra dok ne popunite sav prostor. Premažite s ostatkom pelata, posolite, pobiberite i pospite timijanom. Stavite alu-foliju te pecite na 180 stepeni 45 minuta. Poslednjih 15 minuta skinite foliju da se uhvati korica.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading