PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.

Krem-čorba od kestena i luka
Možda vas zanima:

HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!

SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.

RUČAK ZA DESETKU! Aromatični karfiol zavolećete odmah
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.

Sastojci:
170 g paškanata
480 g hokaido bundeve
200 g očišćenog kestena
8 g đumbira
1 glavica belog luka
150 ml mleka
so, biber
timijan
150 g šitake pečuraka
2 kašike tamari soja-sosa
susam
semenke bundeve
Priprema:
Bundevu oljuštite i isecite na komadiće, pa stavite da se peče i rerni s glavicom belog luka koju ste isekli pri vrhu. Pecite na 180 stepeni 15 minuta. Kestenje skuvajte i oljuštite. Paškanat i đumbir naseckajte i prodinstajte na malo ulja pa dodajte pečenu tikvu i beli luk. Dolijte 1,5 l vruće vode pa dodajte kestenje. Začinite, te kuvajte 15 minuta. Ulijte mleko, prokuvajte par minuta, te sklonite s vatre. Usitnite štapnim mikserom. Pečurkama odstranite peteljke i isecite ih pa propržite na vrelom ulju. Prelijte ih s tamari sosom i gotove dodajte čorbi. Ukrasite tostiranim susamom i semenkama bundeve.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

USKRŠNJA POGAČA Svečana i mekana kao duša, a biće super i hladna
Slasna i sočna, ukućani će stajati u redu za još.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)