PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.
Krem-čorba od kestena i luka
Sastojci:
170 g paškanata
480 g hokaido bundeve
200 g očišćenog kestena
8 g đumbira
1 glavica belog luka
150 ml mleka
so, biber
timijan
150 g šitake pečuraka
2 kašike tamari soja-sosa
susam
semenke bundeve
Priprema:
Bundevu oljuštite i isecite na komadiće, pa stavite da se peče i rerni s glavicom belog luka koju ste isekli pri vrhu. Pecite na 180 stepeni 15 minuta. Kestenje skuvajte i oljuštite. Paškanat i đumbir naseckajte i prodinstajte na malo ulja pa dodajte pečenu tikvu i beli luk. Dolijte 1,5 l vruće vode pa dodajte kestenje. Začinite, te kuvajte 15 minuta. Ulijte mleko, prokuvajte par minuta, te sklonite s vatre. Usitnite štapnim mikserom. Pečurkama odstranite peteljke i isecite ih pa propržite na vrelom ulju. Prelijte ih s tamari sosom i gotove dodajte čorbi. Ukrasite tostiranim susamom i semenkama bundeve.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
RUČAK ZA DESETKU! Aromatični karfiol zavolećete odmah
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)