PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena

Alo.rs

12:00

Sezonski recepti 0

Ogrejaće vas u trenutku.

PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
unsplash

Krem-čorba od kestena i luka

Sastojci:

170 g paškanata

480 g hokaido bundeve

200 g očišćenog kestena

8 g đumbira

1 glavica belog luka

150 ml mleka

so, biber

timijan

150 g šitake pečuraka  

2 kašike tamari soja-sosa

susam

semenke bundeve

Priprema:

Bundevu oljuštite i isecite na komadiće, pa stavite da se peče i rerni s glavicom belog luka koju ste isekli pri vrhu. Pecite na 180 stepeni  15 minuta. Kestenje skuvajte i oljuštite. Paškanat i đumbir naseckajte i prodinstajte na malo ulja pa dodajte pečenu tikvu i beli luk. Dolijte 1,5 l vruće vode pa dodajte kestenje. Začinite, te kuvajte 15 minuta. Ulijte mleko, prokuvajte par minuta, te sklonite s vatre. Usitnite štapnim mikserom. Pečurkama odstranite peteljke i isecite ih pa propržite na vrelom ulju. Prelijte ih s tamari sosom i gotove dodajte čorbi. Ukrasite tostiranim susamom i semenkama bundeve.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading